Λάρισα

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στον Μαξ. Χαρακόπουλο

Σκληρή επίθεση ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στον βουλευτή της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε αναρωτηθεί για τη ΝΔ εάν το βαρέλι της αερολογίας, της σπέκουλας και της παραχάραξης της αλήθειας έχει πάτο… Τα επιτελικά στελέχη πρώτης γραμμής της ΝΔ έχουν βαλθεί να μας αποδείξουν πως όχι μόνον δεν έχει, αλλά μπορούν να ανακαλύψουν μια σειρά από καινούριους τρόπους αυτο-αναίρεσης και αυτο-γελοιοποίησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ για την π.ε. Λάρισας και υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας & Θρησκευμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να ψεύδεται και να αλλοιώνει επίσημα στατιστικά στοιχεία για να εξυπηρετήσει … τι άλλο παρά την τυχοδιωκτική προσπάθεια της παράταξής του να μας πείσει ότι το άσπρο είναι μαύρο(!). Εντάξει, δεν είναι και η πρώτη φορά που η ΝΔ διαστρεβλώνει τα πράγματα για να στηρίζουν τη μηδενιστική αντιμετώπιση των πολιτικών προβλημάτων (καθώς δεν τους ενδιαφέρει ο λαός, αλλά η καρέκλα και η επάνοδος στην εξουσία).

Ο «μάχιμος», λοιπόν, κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι η «εκτίναξη των εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία, την ώρα που το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας συρρικνώνεται, καθρεπτίζει την απαξίωση που επέφεραν οι αποφάσεις τις κυβέρνησης στη δημόσια εκπαίδευση. Τα στοιχεία για το μαθητικό δυναμικό που προέρχονται από το σύστημα MySchool του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι αποκαλυπτικά. Συγκεκριμένα, τη φετινή χρονιά αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών στα ιδιωτικά Γυμνάσια κατά 55% σε σχέση με πέρυσι. Από 5.912 μαθητές που φοιτούσαν το 2015 – 2016 ο αριθμός σκαρφάλωσε στους 9.189 εφέτος».

Όμως, τα περίφημα «στοιχεία» του βουλευτή της ΝΔ και τομεάρχη παιδείας όχι μόνον ήταν πλαστά, αλλά χρησιμοποιήθηκαν και δόλια. Ο απώτερος σκοπός του κ. Χαρακόπουλου δεν ήταν μόνον να επιτεθεί στην κυβέρνηση και το ΥΠΕΘ, αλλά –για πολλοστή φορά–  να προπαγανδίσει τη θέση της ΝΔ του σχετικά με την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, συνεχίζοντας το δόγμα περί «πελατών της εκπαίδευσης» που καθιέρωσε ο πρόεδρος του κόμματός του.

Στις πολιτικές ακροβασίες του νεοδημοκράτη τομεάρχη, απαντούμε, συντασσόμενοι με το ΥΠΕΘ:

Ο κ. Χαρακόπουλος, στο γνωστό ρόλο ατζέντη συμφερόντων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, χρησιμοποίησε λάθος στοιχεία σχετικά με την υποτιθέμενη αύξηση των εγγραφών στα ιδιωτικά Γυμνάσια φέτος σε σχέση με την περσινή χρονιά και νόμιζε ότι βρήκε την κατάλληλη αφορμή να εξαπολύσει μια ακόμη επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση, που η παράταξή του «αγαπάει να μισεί» περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Όταν κατάλαβε την γκάφα του και ότι έπεσε θύμα κακού πληροφοριοδότη προέβη σε διορθωτική αυτοδιάψευση. Kάλλιο αργά παρά ποτέ αρκεί πέρα από το ρόλο να κατεβάσει και το έργο. Του ευχόμαστε να είναι πολύ πιο προσεκτικός στο μέλλον και λιγότερο εύπιστος σε πάσης φύσεως μυθοπλασίες. Το ίδιο ελπίζουμε να πράξουν και τα φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία ΜΜΕ που κι αυτά έπεσαν με τη σειρά τους θύματα της.

Πάντως, η ΝΔ έσπευσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αναγκάζοντας τον τομεάρχη-«μάγο των ποσοστών» να δώσει διευκρινίσεις. «Το δελτίο Τύπου της 31/10/2016 στηρίχθηκε σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου τα οποία επιβεβαιώθηκαν με τα στοιχεία που αυτή τη στιγμή τηρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα MySchool το οποίο λειτουργεί με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Όμως, μετά από έρευνα που έγινε σε ιδιωτικά σχολεία φαίνεται ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι πλήρη και δεν αποδίδουν την πραγματικότητα» ανέφερε ο γαλάζιος τομεάρχης. Μάλιστα, για να «χρυσώσει το χάπι» τόνισε ότι η ευθύνη είναι του … Υπουργείου Παιδείας και κάλεσε τον Ν. Φίλη «να διευκρινίσει και να δώσει την τελική εικόνα των εγγραφών στην ιδιωτική εκπαίδευση»!

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η ΝΔ και ο τομεάρχης παιδείας, σίγουροι ότι κανένα μέσο ενημέρωσης δεν θα πολυψάξει το φιάσκο, ζητούν και τα ρέστα από το ΥΠΕΘ … για τη δική τους πολιτική αήθεια! Είναι εξοργιστικό να διαπιστώνει κανείς πως ο βουλευτής Λάρισας και υπεύθυνος για θέματα παιδείας της ΝΔ αναλώνεται σε φτηνά κόλπα, κάνοντας θόρυβο, χωρίς να δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την ισότιμη και ελεύθερη συμμετοχή των παιδιών στο δημόσιο-κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης. «Πελάτες» για τον κ. Χαρακόπουλο δεν είναι μόνον οι μαθητές, κατά πως φαίνεται, αλλά και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία, σε εντεταλμένη υπηρεσία, προσπάθησε να εξυπηρετήσει παραχαράζοντας τη λογική, κάτι το οποίο προκύπτει και από την επιστολή-καταπέλτη του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ προς τον εν λόγω βουλευτή.

Εν κατακλείδι, συνιστούμε στον κ. Χαρακόπουλο λιγότερες στατιστικές αλχημείες και περισσότερη πολιτική ευπρέπεια… και φυσικά, αν θέλει, να βρει τον υπαίτιο των προβλημάτων της εκπαίδευσης τα οποία η σημερινή κυβέρνηση πασχίζει να αντιμετωπίσει, ας κοιτάξει στον πολιτικό του χώρo και τελικά … στον καθρέφτη, αν μπορεί βέβαια να αντέξει το στομάχι του τέτοιες εικόνες πολιτικού θράσους».

Previous ArticleNext Article