Λάρισα

Επίθεση από αναρχικούς δέχθηκε ο υποψήφιος της Ν.Δ. Γιώργος Καραβάνας

Επίθεση δέχθηκε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καραβάνας από ομάδα αναρχικών.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι το συμβάν έγινε επί της οδού Σκαρλάτου Σούτσου με πρωταγωνιστές πέντε με έξι μαυροφορεμένα άτομα. Του συμβάντος επιλήφθηκε η αστυνομία που προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Διαβάστε τι λέει ο κ. Καραβάνας: “Το πρόβλημα της ασφάλειας είναι ένα από τα σημαντικότερα πλέον στη χώρα μας. Συνήθως ξεκινά με κάτι απλό – έναν τσαμπουκά, έναν προπηλακισμό, μια απόπειρα βίαιης επιβολής μιας άποψης – που όμως μένει ατιμώρητο! Σύμφωνα με έρευνες, η μη πάταξη της λεγόμενης μικρής εγκληματικότητας, με βεβαιότητα οδηγεί σε διάπραξη βαρύτερων αδικημάτων αργότερα.

Αυτά λίγο πολύ είχα στο μυαλό χθες το απόγευμα, μετά την επίθεση που δέχτηκα από μια μικρή ομάδα (5-6 ατόμων) νεαρών του αναρχικού χώρου. Περπατούσα στη Σκαρλάτου-Σούτσου όταν ένας μαυροφορεμένος τύπος, χτυπώντας μου τα χέρια πέταξε στο δρόμο τα ενημερωτικά φυλλάδια που κρατούσα (προφανώς; οι θέσεις της ΝΔ δεν τους βρίσκουν σύμφωνους…!). Όταν ο νεαρός και η παρέα του είδαν πως όχι μόνο δεν είχα σκοπό να κάνω πίσω, αλλά πως απαίτησα – κλείνοντας τους με το σώμα μου το δρόμο – να μαζέψουν από το δρόμο τα φυλλάδια που πέταξαν, προτίμησαν να τραπούν σε φυγή εκτοξεύοντας ύβρεις…

Δεν το άφησα να περάσει έτσι. Τους λόγους τους εξήγησα παραπάνω. Τους ακολούθησα, καλώντας ταυτόχρονα την ομάδα Δίας. Από τη Σκαρλάτου-Σούτσου στο Δημαρχείο, από εκεί προς τη Νομαρχία, μετά στην Κουμουνδούρου και προς την τρίγωνη πλατεία, όπου και εμφανίστηκαν οι μοτοσικλετιστές της αστυνομίας. Ακολούθησε κυνηγητό προς τη στοά επί της Μ. Αλεξάνδρου, όπου τα “παιδιά” διατηρούν “κατάληψη” (στην οποία βάσει νόμου η αστυνομία δεν μπορεί να εισέλθει χωρίς την παρουσία Εισαγγελέα). Χώθηκαν όλοι μέσα, σαν τα κυνηγημένα ποντίκια. Όλοι εκτός από έναν – αυτόν που πέταξε τα φυλλάδια. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν και τον προσήγαγαν στην ασφάλεια, όπου και τους ακολούθησα.

Μπορεί να έχασα έτσι το υπόλοιπο της μέρας μου, αλλά συνέβαλα νομίζω κατ’ ελάχιστο – όπως οφείλει νομίζω ο κάθε ενεργός πολίτης να κάνει – στο να καταλάβουν αυτά τα “παιδιά” πως όλες οι απόψεις είναι δεκτές, αλλά κανένας δεν δικαιούται να επιβάλλει τη δική του με τον τσαμπουκά. Και πως για όσους δεν θέλουν να το καταλάβουν αυτό, υπάρχει οργανωμένη πολιτεία που μπορεί να τους το επιβάλλει.”

Previous ArticleNext Article