Ελασσόνα

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για παράνομες εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για κτηνοτροφικά ζητήματα, είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τη συνάντηση του με κτηνοτρόφους από την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου και του Αμπελώνα.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την επίλυση πλειάδας προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι και να αποτραπούν τα οποία φαινόμενα παράνομης εισαγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος.

Παράλληλα συνεχάρη τον πρόεδρο του κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήση Παρλίτση για τα νέα του καθήκοντα στην διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η θητεία του θα είναι παραγωγική προς όφελος του συνόλου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Είχα την ευκαιρία να συζητήσω για σειρά ζητημάτων που απασχολούν το κτηνοτροφικό κλάδο με κτηνοτρόφους από την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Κατανοώ τον προβληματισμό και την αγωνία των Ελλήνων κτηνοτρόφων, οι οποίοι όπως και υπόλοιπη κοινωνία, δοκιμάζονται από τη πολύχρονη κρίση.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για παράνομες εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος, οι οποίες – όπως τονίζουν οι κτηνοτρόφοι -πιέζουν την τιμή στην εγχώρια παραγωγή, τους διαβεβαίωσα ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει δώσει σαφείς και ρητές εντολές για εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ιδιαίτερα τέλος, στον πρόεδρο του κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήση Παρλίτση, του εύχομαι μία εποικοδομητική και παραγωγική θητεία στα νέα του καθήκοντα στην διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η τοποθέτηση του, δείχνει στην πράξη την βούληση αυτής της κυβέρνησης να δώσει όχι απλά φωνή, αλλά και ουσιαστικές αρμοδιότητες σε εκείνους που ζουν μέσα στην κοινωνία και αποτελούν παραγωγικό κομμάτι του ιστού της”.

 

Previous ArticleNext Article