Ελασσόνα

Ενθουσίασε η Εαρινή συναυλία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εαρινή συναυλία των μουσικών εργαστηρίων του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte”, την περασμένη Τρίτη 8 Μαΐου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Μάτης καλωσόρισε το κοινό και έκανε μια σύντομη αναφορά στις σημαντικές επιτυχίες των παιδιών του συλλόγου στο σύντομο χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας των μουσικών εργαστηρίων. Ευχαρίστησε θερμά την μητρόπολη και προσωπικά τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα για την φιλοξενία και την αμέριστη στήριξη προς τον σύλλογο. Ακολούθως το λόγο πήρε ο μητροπολίτης κ. Χαρίτωνας ο οποίος συνεχάρη τους καθηγητές και τους σπουδαστές για την συμβολή τους στην ανάπτυξη του μουσικού-πολιτιστικού επιπέδου της πόλης. Εξήρε δε την σημασία και την επίδραση της μουσικής εκπαίδευσης στην ψυχή του ανθρώπου και ειδικά των παιδιών.

Οι μικροί και μεγάλοι μουσικοί των εργαστηρίων πιάνου, αρμονίου, ακορντεόν, κιθάρας, ηλ. κιθάρας, κρουστών, παραδοσιακής μουσικής, μοντέρνου και κλασικού τραγουδιού του συλλόγου μαζί με τους καθηγητές τους παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους με ευχάριστες μελωδίες του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, ατομικά και σε μικρά μουσικά σύνολα, αποσπώντας το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στην κατάμεστη αίθουσα.

Τις εντυπώσεις έκλεψε στο τέλος της συναυλίας το προκαταρκτικό τμήμα της παιδικής χορωδίας “musicArte” με τους λιλιπούτειους χορωδούς του που απέδωσε με πρωτότυπο τρόπο παιδικά τραγούδια και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους.

Παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Ελασσόνας κ. Δημήτριος Δριστέλλας, ο δημ. σύμβουλος κ. Νικόλαος Γάτσας, ο πρόεδρος του δικτύου καλλιτεχνών και επιστημόνων επαρχίας Ελασσόνας κ. Κών/νος Σαχινίδης, ο π. Χρήστος Γεροφάκας, μέλη Δ.Σ. πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας.

Previous ArticleNext Article