Ελασσόνα

Ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Ελασσόνας και της Unesco

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ σε συνεργασία
με τον Τοπικό Όμιλο για την UΝESCO πραγματοποιεί
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
για το πρόγραμμα με τον τίτλο:

«ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ-ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ»

στην ΕΛΑΣΣΟΝΑ την ΤΡΙΤΗ στις 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 6 μ.μ. στην Αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα και περιλαμβάνει 300 ωφελούμενες γυναίκες από όλους τους Δήμους του Ν. Λάρισας. Οι ωφελούμενες θα πρέπει ως επί το πλείστον να είναι άπορες, ανασφάλιστες, χαμηλόμισθες καθώς και γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Ελασσόνας.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Ακτινοθεραπείας και τη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν η Επίκουρη Καθηγήτρια Ακτινοθεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κα Τόλια Μαρία, η Επίκουρη Καθηγήτρια Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κα Αντιγόνη Πουλτσίδη, ο Επιμελητής Β ΕΣΥ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Τσανάδης, και η Νοσηλεύτρια ΤΕ Μακρίδου Μιχαλίτσα.

Μια ομάδα επιστημόνων έχουν εμπλακεί στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση της ψηλάφησης του μαστού. Στόχος του προγράμματος, η ανίχνευση καρκίνου σε πρώιμο στάδιο και η άμεση αντιμετώπισή του.

Επιπρόσθετα, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ωφελουμένων σε θέματα πρόληψης (μαστογραφία, υπερηχογράφημα, συχνές επισκέψεις στον γυναικολόγο-μαστολόγο) του καρκίνου.

Previous ArticleNext Article