Ελασσόνα

Ενημερωτική παρέμβαση για την υγιεινή διατροφή των εφήβων πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής τη 16η Οκτωβρίου, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ελασσόνας διοργάνωσε και υλοποίησε κατάλληλη ενημερωτική παρέμβαση σχετικά με την υγιεινή διατροφή των εφήβων σε συνεργασία με τη Διαιτολόγο κα Σαμαρά Ζωή.

Η κα Σαμαρά αναφέρθηκε στην αξία της υγιεινής διατροφής, στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή μέσω της ‘Διατροφικής Πυραμίδας’, στα οφέλη από τον ορθό συνδυασμό τροφών και τις επιβλαβείς συνέπειες της κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφών, στην αξία της καθημερινής σωματικής δραστηριότητας στη ζωή τους, της κίνησης και του παιχνιδιού, προάγοντας την καλύτερη φυσική τους κατάσταση σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή.

Στην όλη παρουσίαση συνέβαλαν διαδραστικές ασκήσεις αναφορικά με τη διάκριση υγιεινών και ανθυγιεινών τροφών. Τα παιδιά παίζοντας εκπαιδεύτηκαν και ενημερώθηκαν, λαμβάνοντας παράλληλα συμβουλές για θέματα, που σχετίζονται με τις διατροφικές τους συνήθειες. Η συμβολή της κατανάλωσης φρούτων στο καθημερινό τους διαιτολόγιο επισημάνθηκε μέσω χειροτεχνιών – κατασκευών, προωθώντας την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μαθητών.

Οι μαθητές αποκόμισαν ουσιαστικές γνώσεις για την υγιεινή διατροφή. Η φράση ‘Νους υγιής εν σώματι υγιεί’ αποτέλεσε την κατακλείδα μιας ευχάριστης δραστηριότητας.

 

Previous ArticleNext Article