Ελασσόνα

Ελασσονίτες μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας διακρίθηκαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Θεσσαλίας

Είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας για την επιτυχία που σημείωσαν οι ομάδες μαθητών του στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Θεσσαλίας. Ειδικότερα, τα θέματα στα οποία διακρίθηκαν οι ομάδες των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας ήταν: Card Readers, Έξυπνος Τροχονόμος και Αμαξίδιο ΑΜΕΑ.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων με διοργανωτή το Δήμο Τρικκαίων, σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς  WRO Hellas και STEM Robotics Academy.                                       Στο διαγωνισμό συνολικά συμμετείχαν 400 μαθητές, 95 ομάδες και σχεδόν 1.000 θεατές, τους οποίους φιλοξένησε ο Δήμος Τρικκαίων.                                                                                          Στόχος του διαγωνισμού είναι η διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics, δηλαδή Επιστήμη – Τεχνολογία -Μηχανική – Μαθηματικά) και η ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

Οι γενικές κατηγορίες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι μαθητές ήταν:

–  «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά» για μαθητές/τριες Δημοτικού

– «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» (βασική κατηγορία) για μαθητές/τριες Γυμνασίου

– «Πρωτέας» (παράλληλη κατηγορία για αρχάριες ομάδες) για μαθητές/τριες Γυμνασίου

 – «Smart Cities» για μαθητές/τριες Λυκείου

– Εποικισμός του Αρη

– Ποδόσφαιρο 2Χ2

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ήταν εξαιρετικά, και όλοι οι μαθητέ εργάστηκαν με έμπνευση, με φαντασία, με δημιουργικότητα και με συνεργατικό πνεύμα σε κλίμα άμιλλας.  Γενικότερα, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των θεσσαλικών σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους – μεντόρων, απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι το ψηφιακό μέλλον ανήκει στη νέα γενιά και αλλάζει καθημερινά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διοργάνωση διήρκησε πέντε ώρες: από τις 10 το πρωί και  ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, καθώς είχε διαιρεθεί σε πέντε φάσεις (προετοιμασία, παρουσίαση, κρίση, αποτελέσματα, βραβεύσεις).

Οι νικητές της κάθε κατηγορίας προκρίθηκαν για τον πανελλήνιο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2019 στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου, στην Αθήνα.                                                                                          Οι νικητές αυτοί είναι:

SMART CITIES

Rooster Kids ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Stack Overflow ΓΕΛ Πλατυκάμπου

Card Readers 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας

Eurofarm 1ο ΕΠΑΛ Παλαμά       

Εξυπνος Τροχονόμος 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας

Αμαξίδιο ΑΜΕΑ 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας

Συμμετοχή 2ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Γράφει ο δρ Κώστας Σαχινίδης

Previous ArticleNext Article