Ελασσόνα

Ελάτε να γίνουμε οι επόμενοι καθημερινοί ήρωες

Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών και η ομάδα ενεργών πολιτών “Μαμάδες Ελασσόνας” έχουν την τιμή να φιλοξενούν στο χώρο του συλλόγου (Τσιμισκή 3, πλατεία Ειρήνης – Σιταροπάζαρο) το σωματείο Μ.ΟΡ.Α.Σ. (http://www.savemoras.com/) το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 13.30 – 15.30.

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμό που ιδρύθηκε με σκοπό την ενημέρωση και τη βαθιά γνώση του «Πως μπορώ να γίνω δότης μυελού των οστών». Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών χαρίζει ζωή στους συνανθρώπους του που πάσχουν από λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις.

“Οι μνήμες ανθρώπων που χάθηκαν από λευχαιμία είναι για εμάς ο φάρος” καθώς και “Κάθε μέρα και ένας δότης ακόμα, κάθε μέρα κι ένας αυριανός νικητής” είναι μερικές από τις βασικές αρχές των ιδρυτών αυτού του οργανισμού.

Θα δοθούν πληροφορίες για το πως μπορεί κάποιος, με επίγνωση και ασφάλεια, να γίνει δότης του μυελού των οστών καθώς και άλλες χρηστικές πληροφορίες. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ένταξη στη δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών δε σημαίνει και δωρεά μοσχεύματος καθώς οι πιθανότητες συμβατότητας είναι λίγες.

Ας μη φοβόμαστε να το προφέρουμε, αλλά συνειδητά να το προσφέρουμε!

Previous ArticleNext Article