Λάρισα

Εκοιμήθη ο αείμνηστος π.Λάμπρος Παπαντωνίου

Εκοιμήθη εν Κυρίω το βράδυ του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2017, ο αείμνηστος και ήδη αυλιζόμενος στις αυλές του Κυρίου, π.Λάμπρος Παπαντωνίου.
Ο μακαριστός ιερεύς γεννήθηκε το 1933 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσης, όπου ανετράφη πνευματικά υπό των ευσεβών γονέων του και των πνευματικών του πατέρων, οι οποίοι τον γαλούχησαν στα νάματα της πνευματικής και ιερατικής εναρέτου ζωής. Μετά την εγκύκλιο μόρφωσή του και τις ιερατικές του σπουδές νυμφεύτηκε την καλή του Πρεσβυτέρα Σοφία, με την οποία απέκτησαν τρία σπουδαία παιδιά και δύο εγγόνια. Προσερχόμενος με πόθο ιερό στις τάξεις του ιερού κλήρου χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος της Εκκλησίας του Χριστού και υπηρέτησε ευσυνείδητα και με αυταπάρνηση τις ενορίες της Σπηλιάς, του Πουρναρίου, του Βελεστίνου και του Κουλουρίου, από το οποίο και συνταξιοδοτήθηκε εκ της ενεργού υπηρεσίας. Ο π.Λάμπρος υπήρξε άνθρωπος χαριτωμένος από τον Θεό, ευλογημένος ιερεύς της αγίας Εκκλησίας Του, ευγενής, γλυκύς, ησύχιος και πράος και γι΄αυτό κατέστη και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους ενορίτες του. Εσήκωσε με πολλή υπομονή τον σταυρό της δοκιμασίας της υγείας του και πάντοτε εδόξαζε το όνομα του Αγίου Θεού.

m3

Η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος τελέσθηκε μέσα σε κλίμα συγκινήσεως, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου και συμμετείχαν πολλοί ιερείς από την Λάρισα και το Βελεστίνο. Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ,Ιγνάτιος εξήρε τα πολλά χαρίσματα του αγαθού ιερέως και τόνισε ότι μαζί με την καλή πρεσβυτέρα του έχτισαν την κατ΄οίκον Εκκλησία τους, την οικογένειά τους και τα παιδιά τους, τα οποία ανέθρεψαν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, ενώ συμπλήρωσε ο π.Λάμπρος είχε μια έμφυτη ευγένεια και καλοσύνη, αρετές με τις οποίες αντιμετώπιζε τον κάθε έναν πονεμένο συνάνθρωπό του που έφτανε κοντά του. Πρόθυμος, λειτουργικός και πολύ εξυπηρετικός εκάλυψε με τον καλύτερο τρόπο τις λειτουργικές και πνευματικές ανάγκες των ανθρώπων που διηκόνησε πιστά σε όποια θέση και εαν πέρασε. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο τον μεταστάντα λευίτη αποχαιρέτησαν και οι πατέρες που έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν, οι οικείοι του και πλήθος πολύ του λαού, που αγαπούσε και τιμούσε τον ευλαβή Ιερέα του Θεού του Υψίστου.

Καλό Παράδεισο π.Λάμπρε, πολυσέβαστε και αγαπητέ μας Γέροντα, π.Λάμπρο, μνήσθητι και ημών των αμαρτωλών!

m2

Previous ArticleNext Article