Ελασσόνα

Εκδήλωση στο Λιβάδι στη μνήμη του γιατρού Αθ. Αστερίου

Την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί, στο «Ζάννειο»  Μορφωτικό Κέντρο του Λιβαδίου Ελασσόνας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον τον Λιβαδιώτη ιατρό Αθανάσιο Αστερίου (1840-1893),  πρωτεργάτη και ήρωα της επανάστασης του Ολύμπου το 1878.

Στην εκδήλωση ομιλητές  θα είναι ο Νίκος Παπαθεοδώρου Ιατρός – ιστορικός ερευνητής με θέμα «Παρουσίαση του αρχείου της οικογένειας Αστερίου», ο Κώστας Σπανός συγγραφέας – ιστορικός ερευνητής με θέμα «Τρία δικαιοπρακτικά έγγραφα από το αρχείο του Αθανασίου Αστερίου 1856-1869», ο Σωτήρης Μασταγκάς συγγραφέας – ιστορικός ερευνητής με θέμα « Η επανάσταση του 1878 στον Όλυμπο. Διαρκής γιορτή της Ελευθερίας» και ο Θωμάς Κ. Αστερίου τρισέγγονο του Ήρωα Αθανασίου Αστερίου με θέμα «Παρουσίαση του βιογραφικού του Αθανασίου Αστερίου».
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Δήμος Ελασσόνας, η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβαδίου «Γεωργάκης Ολύμπιος» και ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας.

Previous ArticleNext Article