Ελασσόνα

Ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Λαρισαίων ο Γιάννης Αλεξούλης

Ο πρωταθλητής Ελλάδας με τη φανέλα της ΑΕΛ, Γιάννης Αλεξούλης, αναλαμβάνει – σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες – ειδικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού στο πλευρό του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη.

Ο Γιάννης Αλεξούλης ήταν ένας «στρατιώτης» της ΑΕΛ και μάλιστα έζησε από πρώτο χέρι μερικές από τις μεγάλες χαρές που βίωσε η θεσσαλική ομάδα στη «χρυσή», για εκείνη, δεκαετία του 1980!

Ο γεννημένος στις 22 Απριλίου του 1964 άσος εντάχθηκε στο δυναμικό των «βυσσινί» το 1982, προερχόμενος από τον Ολοσσώνα Ελασσόνας. Αγωνιζόταν ως αμυντικός μέσος και έδινε ό,τι καλύτερο είχε κάθε φορά που καλούνταν να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη δυνατή ομάδα που είχαν τότε οι Θεσσαλοί.

Το 1985 η ΑΕΛ κερδίζει για πρώτη φορά στα χρονικά το Κύπελλο Ελλάδας, συντρίβοντας με 4-1 τον ΠΑΟΚ στον τελικό, ενώ το 1988 σπάει τα… στεγανά και γίνεται ο πρώτος, και τελευταίος μέχρι σήμερα, επαρχιακός σύλλογος που στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας!

Ο Αλεξούλης δεν αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου του 1985, αλλά τη χρονιά που οι «βυσσινί» πήραν το πρωτάθλημα «έγραψε» τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 28 συμμετοχών κι έβαλε και 4 γκολ! Την επόμενη σεζόν, δε, στην οποία η ΑΕΛ  έλαβε μέρος στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, ο ίδιος έπαιξε και στα δύο παιχνίδια που έδωσε η ομάδα στη διοργάνωση, εναντίον της ελβετικής Ξαμάξ.

Το 1989 παίρνει μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Στον «Δικέφαλο του Βορρά» μένει ως το 1991 και κατόπιν επιστρέφει στη Λάρισα, η οποία, ωστόσο, έμπαινε σιγά σιγά στην περίοδο των «πέτρινων χρόνων» της… Το 1995 άφησε την ΑΕΛ και πήγε στον Ιάλυσο Ρόδου, ως παίκτης του οποίου λίγο αργότερα κρέμασε τα παπούτσια του.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Γιάννης Αλεξούλης έγινε προπονητής. Δούλεψε σε Τύρναβο, Πυργετό, Αμπελοκήπους, Ροδιά, Ελασσόνα, στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Δήμου Λάρισας αλλά και στην ΑΕΛ, την οποία υπηρέτησε ως βοηθός προπονητής, ως πρώτος προπονητής και ως σκάουτερ.

Παράλληλα «μπήκε» και στη μάχη της αυτοδιοίκησης κερδίζοντας την εκτίμηση των Λαρισαίων πολιτών, που τον «έστειλαν» στο Δημοτικό Συμβούλιο ως πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο, με τον συνδυασμό του Γιάννη Σάπκα, με τον ίδιο να αναλαμβάνει μάλιστα και τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ν.ΑΣ. larissanet.gr

Previous ArticleNext Article