Λάρισα

Ειδική εκδήλωση για τις εκπαιδευτικές δυνατότητες του διαδικτύου, καθώς για τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30-12.30 στο Αμφιθέατρο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα (περιοχή Μεζούρλο), 250 μαθητές από σχολεία της Λάρισας, θα ενημερωθούν σε ειδική εκδήλωση για τις εκπαιδευτικές δυνατότητες του διαδικτύου, καθώς για τις επιπτώσεις  στην ψυχική υγεία από τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (Gaming Disorder).

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης σχεδιάστηκε για μαθητές Ε’ Δημοτικού έως και Γ’ Λυκείου και μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτό μαθητές από όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας, που επιθυμούν μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών να επιμορφωθούν σε φαινόμενα της ψηφιακής εποχής που προβληματίζουν.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται ως και τον Μάιο του 2020 με δυνατότητα επέκτασης και για το σχολικό έτος 2020-2021, κάθε Τετάρτη και ώρα 10.30-12.30 στο Αμφιθέατρο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα (περιοχή Μεζούρλο). Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της ψηφιακής νοημοσύνης της νέας γενιάς στη χρήση των νέων τεχνολογιών και η ενδυνάμωση του ψηφιακού πολίτη του μέλλοντος. Αναμένεται 3.000 μαθητές από τη Θεσσαλία να παρακολουθήσουν την πρώτη φάση της  δράσης ως τον Μάιο του 2020.

Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια λειτουργίας του ειδικού ιατρείου για την διάγνωση και αντιμετώπιση του Εθισμού στο Διαδίκτυο από την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν.Λ,, σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα συντονίζει ο  Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Λ. Κωνσταντίνος Μπονώτης , Ψυχίατρος, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και  επιμορφωτές της δράσης είναι ο Δρ. Κων/νος Σιώμος, Παιδοψυχίατρος και ο Δρ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (ΠΕ86) ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας.

 

 

Previous ArticleNext Article