Λάρισα

Δ. Παπαποστόλου: Οι νέοι εκπαιδευτικοί ζουν κάθε χρόνο με την αγωνία και την αβεβαιότητα της πρόσληψης

Στο πλαίσιο της νέας πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισαν  ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, προχωράμε σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση

Κάθε χρόνο προσλαμβάνονται περίπου 24.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση.

Είναι κυρίως νέοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ζουν κάθε χρόνο με την αγωνία και την αβεβαιότητα της πρόσληψης, της τοποθέτησής τους και της επιβίωσης.

Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται για 5 , 10 και 15 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση  και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης.

Οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου παιδείας έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν με την αγωνία και το μέλλον τους.

Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών αντί για άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευση είναι για μια ακόμη φορά επικοινωνιακή εξαγγελία σε βάθος τριετίας. Οι, με μειωμένα δικαιώματα,  αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας μένοντας ακόμα και δίχως την πανάκριβη στέγη.

Τα τελευταία οχτώ μνημονιακά χρόνια ο Έλληνας εκπαιδευτικός  έχει δεχθεί πρωτοφανή οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση

Ο αγώνας των Ελλήνων εκπαιδευτικών για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί τον «εορτασμό» της σημερινής παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών.

Παλεύουμε για:

  • 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα
  • Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
  • Αύξηση δαπανών για την παιδεία
  • Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις

 

Previous ArticleNext Article