Λάρισα

Δωρεάν μέτρηση IMS από τα ορθοπεδικά Ευθυμίου

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των προσφερόμενων λύσεων για τους επαγγελματίες της υγείας η ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΑ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ διαθέτει για πρώτη φορά το Integrated Measurement System. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ανάλυσης της βάδισης και της κίνησης με ταυτόχρονη αξιολόγηση καθώς συνδυάζει τις μετρήσεις τόσο του πελματογράφου όσο και των νέων ασύρματων αισθητήρων Wiva.

Στις ιατρικές εφαρμογές, είναι απαραίτητο να γίνεται αξιολόγηση ορισμένων αντικειμενικών μετρήσεων των κινηματικών χαρακτηριστικών των διαφόρων μερών του σώματος, καθώς και των κινηματικών χαρακτηριστικών του σώματος συνολικά, προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενα προβλήματα ή να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα κάποιας θεραπείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάλυση της βάδισης αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την ποσοτική εκτίμηση των αποτελεσμάτων κάποιας χειρουργικής επέμβασης, για την αξιολόγηση της κατάστασης του ασθενούς, καθώς και για την επιλογή της καλύτερης θεραπείας. Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες μέθοδοι για την αξιολόγηση της κίνησης ενός ασθενούς. Τα πιο διαδεδομένα είναι οι πελματογράφοι και τα οπτοηλεκτρονικά συστήματα.

Το σύστημα IMS διαχειρίζεται πρωτόκολλα ανάλυσης της βάδισης, της κίνησης των άκρων, των αρθρώσεων, των γωνιών, της κεφαλής, της κινητικότητας, ιδανικά για εξέταση αθλητών καθώς και το πρωτόκολλο εξέτασης TUG [Time Up and Go] για ασθενείς με Πάρκινσον ή ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό.

Previous ArticleNext Article