Ελλάδα

Δωρεάν-ελεύθερα διόδια και μειωμένα εισιτήρια σε πλοία, ΚΤΕΛ και σιδηροδρόμους για τη μετακίνηση των πολιτών τις γιορτές του Πάσχα.

Τις επόμενες ημέρες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες θα θελήσουν και θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία και την ύπαιθρο, προκειμένου να συνεορτάσουν, με τον πατροπαράδοτο τρόπο, με τους γονείς, συγγενείς, φίλους και συντοπίτες τους, τις γιορτές του Πάσχα.

Σοβαρότατο εμπόδιο στην υλοποίηση της παραπάνω απόφασής τους θα είναι τα πανάκριβα έξοδα μετακίνησής τους. Τούτο κυρίως λόγω των υπέρογκων και πολλαπλών διοδίων σε όλη τη χώρα, αλλά και λόγω των ακριβών εισιτηρίων στα μεταφορικά μέσα, πλοία , ΚΤΕΛ και σιδηροδρόμους, σε συνδυασμό με το λεηλατημένο εισόδημά τους, από τη μακρόχρονη σε βάρος τους ακολουθούμενη αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική.

Αποτέλεσμα θα είναι η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, να στερηθούν ή να δυσκολευτούν αφάνταστα να ασκήσουν το πιο πάνω δικαίωμά τους να γιορτάσουν με τους δικούς τους ανθρώπους, με τον παραδοσιακό τρόπο, αυτές τις γιορτινές ημέρες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

* Για να διέρχονται όλοι οι πολίτες δωρεάν από όλους τους σταθμούς των διοδίων της χώρας, το διάστημα από Μ. Πέμπτη, μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα.

* Για να μειωθεί το κόστος μετακίνησης όλων των πολιτών με πλοία, ΚΤΕΛ και σιδηροδρόμους, κατά 50%, κατά το ίδιο διάστημα, δηλαδή από την Μ. Πέμπτη, μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα.

Οι βουλευτές

 

Δημήτρης Κουτσούμπας

Αλέκα Παπαρήγα

Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Γκιόκας

Γιώργος Λαμπρούλης

Γιάννης Δελής

Λιάνα Κανέλλη

Νίκος Καραθανασόπουλος

Χρήστος Κατσώτης

Διαμάντω Μανωλάκου

Νίκος Μωραΐτης

Θανάσης Παφίλης

Κώστας Στεργίου

Μανώλης Συντυχάκης

Σταύρος Τάσσος

 

Previous ArticleNext Article