Ελλάδα

Δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση 9 στους 10

Εκτός από το προβάδισμα της ΝΔ και την υψηλότερη δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ κατέγραψε τη μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για την απόδοση της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό είναι πως το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).

Παρόμοιο είναι το κλίμα και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 72,5% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τη συγκυβέρνηση.

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τις ελληνικές αρχές διαφωνεί το 66% των πολιτών, την ώρα που απολύτως συμφωνούν μόνο 7 στους 100 Έλληνες.

Καχύποπτη εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% θεωρεί πως πίσω από τη διαδικασία υπήρχαν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων, την ώρα που, στον αντίποδα, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Previous ArticleNext Article