Ελασσόνα

Δυο νέες συμβάσεις για τον αποχιονισμό της Π.Ε. Λάρισας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

ο νέες συμβάσεις αποχιονισμού του Βόρειου και του Νότιου Τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 330.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η πρώτη σύμβαση αφορά το έργο «Αποκατάσταση βατότητας – Αποχιονισμοί – Άρση καταπτώσεων Π.Ε. Λάρισας Βόρειος Τομέας», προϋπολογισμού 161.290 ευρώ και η δεύτερη σύμβαση αφορά το έργο «Αποκατάσταση βατότητας – Αποχιονισμοί – Άρση καταπτώσεων Π.Ε. Λάρισας Νότιος Τομέας», προϋπολογισμού 161.290 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:

«Υπογράψαμε δυο συμβάσεις για τον αποχιονισμό τους Βορείου και Νοτίου Τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Είναι δυο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 330.000 ευρώ με τις οποίες θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα και τις άρσεις καταπτώσεων. Περιμένουμε έντονα φαινόμενα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας που θα πλήξουν την Π.Ε. Λάρισας και Π.Ε. Μαγνησίας, σύμφωνα πάντα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις. Οι υπηρεσίες είναι έτοιμες. Θα ήθελα, όμως, να συστήσω στους συνανθρώπους μας  να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, έχοντας πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΩΝ

Αντικείμενο των συμβάσεων είναι η παροχή υπηρεσιών αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Συγκεκριμένα, στο βόρειο τμήμα της Π.Ε. Λάρισας, το οποίο καλύπτει κυρίως το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των ορεινών όγκων Ολύμπου και Αντιχασίων και στο νότιο τμήμα της Π.Ε. Λάρισας, το οποίο καλύπτει κυρίως το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των ορεινών όγκων Κισσάβου, Μαυροβουνίου, Νοτίου Ολύμπου στον Δήμο Τεμπών αλλά και ολόκληρο το υπόλοιπο ημιορεινό και πεδινό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας.

Το πρόγραμμα αποχιονισμού περιλαμβάνει εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στο οδικό τμήμα από τις χιονοπτώσεις.

 

Previous ArticleNext Article