Ελασσόνα

“Δικαίωση για χιλιάδες πολύτεκνους …η σύμφωνη με τις προτάσεις μου υπουργική απάντηση για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Η ανάδειξη της αναλγησίας του κράτους στη μεταχείριση των πολύτεκνων οικογενειών στο θέμα του μειωμένου τιμολογίου της Δ.Ε.Η ,μέσα από την εμπεριστατωμένη με στοιχεία και προτάσεις ερώτηση του βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργου Κατσιαντώνη…. έφερε και τη δικαίωση για χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση.

Η απάντηση της Aναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, ήταν σαφής και σύμφωνη με τα όσα πρότεινε ο Γιώργος Κατσιαντώνης, να υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα δικαιώματος στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ… των πολύτεκνων οικογενειών που αποδεδειγμένα έχουν άνεργα τέκνα έως 25 ετών, χωρίς ενδιάμεση διακοπή βάσει της ισχύουσας σήμερα φορολογικής νομοθεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση της Υπουργού για τροποποίηση των προϋποθέσεων συμμετοχής των πολυτέκνων στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με όριο ηλικίας των προστατευόμενων τέκνων τα 25 έτη, ανεξάρτητα αν έχουν αποφοιτήσει η όχι ,είναι βασιζόμενη στην ίση μεταχείριση ,όπως ισχύει και στο φορολογικό νόμο. Γεγονός που η κυβέρνηση δεν είχε υιοθετήσει παρά τα παράπονα των πολυτέκνων, και τελικά το έκανε πράξη μετά τη σθεναρή αντίδραση του βουλευτή Λάρισας, της ένωσης Κεντρώων.

Οι ωφελούμενοι από αυτή την επιτυχή έκβαση στο αίτημα του Γιώργου Κατσιαντώνη είναι χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Στην δύσκολη οικονομικά συγκυρία που βρισκόμαστε υπογραμμίζει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων , είναι σημαντικό να προστατεύουμε τις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες συμβάλλουν ενεργά στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα, αποδεδειγμένα δε συμβάλλουν στην οικονομία της Χώρας με όλες τους τις δυνάμεις.

Previous ArticleNext Article