Λάρισα

ΝΟΔΕ Λάρισας για τη Διεθνής ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1999, η 25η Νοεμβρίου ψηφίστηκε ως Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Η γυναικεία κακοποίηση, είναι ένα νοσηρό φαινόμενο που συναντάται σε οικογένειες με προβλήματα κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών. Η κακοποίηση αφορά, εκτός από τον ξυλοδαρμό, τον βιασμό και φτάνει πολλές φορές σε ακραίες καταστάσεις. Άλλες μορφές βίας είναι η ψυχολογική όπως η εξύβριση, η υποτίμηση, ο κοινωνικός εξευτελισμός και επίσης η οικονομική στέρηση.

Η γυναικεία κακοποίηση είναι συνήθως ενδοοικογενειακό φαινόμενο. Ενδοψυχικοί, διαπροσωπικοί και πολιτισμικοί παράγοντες, συμβάλουν στο πρόβλημα. Η χειραφέτηση της γυναίκας σήμερα και η συμμετοχή της στην παραγωγή, πιθανόν να ενισχύουν παθολογικά και ανώριμα χαρακτηριστικά.

Το κράτος έχει την υποχρέωση και την ευθύνη για την φυσική προστασία των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, αλλά και την ψυχολογική, κοινωνική, νομική και οικονομική στήριξή τους.

Επιβάλλεται, όλες οι γυναίκες να έχουν ενισχυμένο το αίσθημα της αυτοεκτίμησης και της μοναδικότητάς τους, να έχουν εμπιστοσύνη και να πιστέψουν στον εαυτό τους έτσι ώστε να πατήσουν γερά στα πόδια τους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει διαχρονικά πως εκτιμά, εμπιστεύεται και στηρίζει την ελληνίδα, η οποία διαπρέπει τόσο στον κοινωνικό  και επαγγελματικό, όσο και τον πολιτικό στίβο.

Σ΄ αυτά τα πλαίσια, ο Τομέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας,  σε συνεργασία με τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων του κόμματος, πρόκειται να βρεθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης της Λάρισας, με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρες 19:00-21:00, προκειμένου να μοιράσει έντυπο ενημερωτικό υλικό.

 

 

ΤΟΜΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

                                                                                                 ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ Ν.Δ.

Previous ArticleNext Article