Ελασσόνα

Διανύουν 40 χλμ. για ένα πιστοποιητικό – Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι χωριών της Ελασσόνας

Εδώ και δύο μήνες παραμένει κλειστό το κοινοτικό κατάστημα Καρυάς Ολύμπου μετά την απόφαση του Δήμου Ελασσόνας να μετακινήσει την υπάλληλο για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών του Δήμου και την εύρυθμη λειτουργία του, υποχρεώνοντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να διανύουν περί τα 40 χιλιόμετρα για να λάβουν ένα πιστοποιητικό ή άλλο έγγραφο που χρειάζονται.
Αν και το διάστημα των δύο μηνών παρήλθε, η υπάλληλος δεν έχει επιστρέψει στη θέση της και το κοινοτικό κατάστημα στην ορεινή Καρυά Ελασσόνας εξακολουθεί να μη λειτουργεί.
Οι Πρόεδροι και οι Τοπικοί Σύμβουλοι των κοινοτήτων Καρυάς, Συκαμινέας και Κρυόβρυσης με επιστολή τους προς το Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου ρωτούν:
-«Θεωρείται σωστό κύριε Δήμαρχε να υποχρεώνετε έναν ηλικιωμένο πολίτη να μεταβεί στο ΚΕΠ Ελασσόνας για μια απλή αίτηση και να τον επιβαρύνετε οικονομικά;
-«Μέσα στους σκοπούς της Δημοτικής αρχής δεν είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μιας ορεινής και δυσπρόσιτης περιοχής του Δήμου και η ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας;»
Οι αντιδράσεις είναι έντονες ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται λόγω της θερινής περιόδου και είναι επιτακτική ανάγκη η λειτουργία του Κοινοτικού καταστήματος σε καθημερινή βάση.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για τη δημιουργία και λειτουργία 2 ΚΕΠ σε Καλλιθέα και Καρυά, οι κάτοικοι είναι δύσπιστοι και βρίσκονται σε ετοιμότητα για να μην επιτρέψουν να παγιωθεί η κατάσταση. Απειλούν μάλιστα με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Πηγή: ert.gr

Previous ArticleNext Article