Ελασσόνα

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ Ελασσόνας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Ελασσόνα, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης, 21 Μάρτη, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ελασσόνας.

Στην κινητοποίηση καταγγέλθηκε η διακοπή της παροχής ρεύματος σε σπίτι λαϊκής οικογένειας σε χωριό της Ελασσόνας, που αδυνατεί να εξασφαλίσει την επιβίωσή της, επειδή δεν μπορεί να αποπληρώσει την οφειλή και η αντιπροσωπεία απαίτησε να επανασυνδεθεί.

Η πολυμελής οικογένεια αποτελείται από ένα ζευγάρι συνταξιούχου, με τη σύζυγο σε κατάκλιση και με σοβαρά προβλήματα υγείας, η οποία μάλιστα τυγχάνει ανάπηρη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67%. Ο γιός της οικογένειας είναι άνεργος και μοναδικό εισόδημα αποτελεί η πενιχρή σύνταξη ΙΚΑ του πατέρα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια δεν είναι η μοναδική. Σε δεκάδες λαϊκές οικογένειες στην περιοχή μας έχει κοπεί το ρεύμα και εκατοντάδες άλλες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και των δημοτικών τελών που συνοδεύουν τους λογαριασμούς της. Ακόμη και ρυθμίσεις που γίνονται από τη ΔΕΗ έχουν ως στόχο να αφαιμάξουν τα λαϊκά εισοδήματα, να ενταθούν οι εκβιασμοί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ελασσόνας καταγγέλλει τέτοιου είδους απαράδεκτες πρακτικές της ΔΕΗ και διεκδικεί να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

Previous ArticleNext Article