Ελασσόνα

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τον μορφωτικό σύλλογο Βερδικούσιας

ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ

Ο μορφωτικός σύλλογος Βερδικούσιας με το τέλος της χρονιάς διοργανώνει διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου το 5 παιδικό φεστιβάλ χορού που θα συμμετέχουν 15 σύλλογοι με αριθμό παιδιών που φτάνει τα 400.

Για το φεστιβάλ η διοίκηση του συλλόγου αναφέρει:

«Στόχος μας ειναι να δωσουμε σε ολους τους χορευτες και τις χορευτριες καθως και τους συνοδους των αποστολων που θα συμμετεχουν την ευκαιρια να γνωρισουν την ορεινη Κοινοτητα της Βερδικουσιας και να αναπτυχθουν καινουριες γνωριμιες με νεους συλλογους.

Σας περιμενουμε λοιπον στη θεση ”ΠΛΑΚΕΣ” στις 6.00μμ.για για να χορεψουμε και να διασκεδασουμε δινοντας μ’αυτον τον τροπο ενα κινητρο σε ολους να συνεχισουν με ζηλο τη συμμετοχη τους κ τη στηριξη προς τους συλλογους».

Το Σάββατο 25 Ιουνίου στην πλατεία του χωρίου μεγάλη μουσικοθεατρικη παράσταση σε συνεργασία με το Μορφωτικό σύλλογο Νίκαιας ”Θεόκλητος Φαρμακίδης” με τίτλο ”Σαν πας πουλί μ’ στην ξενιτιά ,σαν πας πουλί μ’ στα ξένα”. Τα ταξίδια σε ξένες χώρες ,η αποδημία, ο εκπατρισμός και η μετανάστευση, είναι ίσως τα πιο χαρακτηριστικά φαινόμενα της ελληνικής κοινωνικής ζωής. Η απομάκρυνση του Έλληνα απο την πατρική γη οχι μόνο δεν τον κανει να ξεχασει τον τοπο του, αλλα αντιθετα γεννα μεσα του τη νοσταλγια, τον ποθο του γυρισμού, τον οποιο και εκφραζει με τα τραγουδια.

Έτσι λοιπόν χοροί και τραγούδια απ’ όλη την Ελλαδα θα μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές και μαζί με τις θεατρικές ερμηνείες θα μας περιγράψουν τους καημούς και τα βασανα της ξενιτιας, οχι μονο για τους ξενιτεμένους αλλά και για τις οικογένειες που άφησαν πίσω τους.

Η παρασταση θα παιχτει την Τριτη 28 Ιουνίου στις 9.00 μμ στο Κηποθεατρο Λαρισας και τη συμμετοχη τμηματος των Γυναικων Ν.Σμυρνης.τιμη εισητιριου 5 ευρω.

 

Previous ArticleNext Article