Κόσμος

Διέρρευσαν δισεκατομμύρια στοιχεία λογαριασμών emails από λάθος

Ένα λάθος είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν δισεκατομμύρια στοιχεία λογαριασμών emails από τη βάση δεδομένων της εταιρίας digital marketing, River City Media
Η αιτία του προβλήματος φαίνεται πως ήταν ένα ελαττωματικό αντίγραφο ασφαλείας και είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν κατά λάθος τα στοιχεία τουλάχιστον 1,37 δισ. λογαριασμών emails, στη βάση δεδομένων της εταιρείας ηλεκτρονικού μάρκετινγκ River City Media.

Εκτός από τις διευθύνσεις email, στη βάση δεδομένων υπάρχουν επίσης προσωπικές πληροφορίες όπως πραγματικά ονόματα, διευθύνσεις IP και φυσικές διευθύνσεις των χρηστών.

Η River City Media, αποστέλλει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο μηνύματα την ημέρα σε όλον τον κόσμο, τα οποία συνήθως καταλήγουν στο φάκελο των spam. Όπως φαίνεται η εταιρία είχε ανακαλύψει τα μη ασφαλή δεδομένα από τον Ιανουάριο και είχε ξεκινήσει να συνεργάζεται με τον οργανισμό ασφάλειας Spamhaus και την ειδησεογραφική ιστοσελίδα κυβερνοασφάλειας CSO Online για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Τέλος αν και δεν έχει γίνει πλήρης έλεγχος της τεράστιας βάσης δεδομένων, υπάρχουν διάφορες διευθύνσεις που αντιστοιχούν σε πραγματικά πρόσωπα οπότε δεν αποκλείεται πολλοί χρήστες να επηρεαστούν από τη διαρροή αυτή.

Previous ArticleNext Article