Ελλάδα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 19,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη Νέα Δημοκρατία η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega και δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 40,3% έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,1% και 4,6% το ΚΚΕ. Το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση κινούνται κάτω από το όριο του 3%.

Το 64% των ερωτηθέντων λένε πως η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, με μόλις έναν στους τέσσερις να υποστηρίζουν το αντίθετο, ενώ μόλις το 6% απαντά ούτε το ένα, ούτε το άλλο

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης έναντι του κορωνοϊού καθώς περισσότεροι από οκτώ στους 10 πολίτες (84%) αποτιμούν θετικά την κυβερνητική πολιτική, ενώ σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι το 84% των πολιτών τάσσεται κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, έναντι 13%, το οποίο τάσσεται υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται με 67%, ενώ ακολουθεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά, με 40%.

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, το 65% των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική άποψη, έναντι 25% που τον αξιολογεί θετικά.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται και μικρή ανάκαμψη του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης στη χώρα τον Μάιο, στις -38 μονάδες, έναντι -44 μονάδων τον Απρίλιο.

cnn.gr

Previous ArticleNext Article