Ελασσόνα

Δημιουργία ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Περραιβία

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ, πλούσιο σε εικόνες και πληροφορίες, που έχει στο επίκεντρό του την Αρχαία Περραιβία δημιούργει  ο γνωστός στο συγκεκριμένο είδος – και από άλλες, αντίστοιχες, δουλειές – Βασίλης Τσολάκης.

Στο αφιέρωμα θα προβληθούν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα σημαντικά μνημεία της περιοχής  με  πολλές  λεπτομέρειες για όποιον θέλει να μάθει για την ιστορία της περιοχής .

Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται ένα σημαντικό τμήμα της τοπικής Ιστορίας, φέρνοντας την Αρχαία Περραιβία κοντά σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα μέχρι τώρα να την γνωρίσουν σε βάθος.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο δημιούργησε ο κ. Τσολάκης, γίνεται με την υποστήριξη του Θανάση Παιδή, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας διά του προέδρου του Κώστα Σπανού.

Ο κ. Παιδης δήλωσε για το ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα πως «αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια από τον κ. Τσολακη που θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάδειξη της Αρχαίας Περραιβίας. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, καθώς είναι ένας από τους ακούραστους θεματοφύλακες της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, μέσα από την εξαιρετική δουλειά που κάνει τόσα χρόνια. Το παράδειγμά του θα μπορούσε να εμπνεύσει και άλλους συμπολίτες μας» τόνισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Previous ArticleNext Article