Ελασσόνα

Δημήτρης Καρανίκας: Με όραμα και ελπίδα για το Δήμο Ελασσόνας

Με όραμα και ελπίδα για το Δήμο Ελασσόνας

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Η τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού είναι σημαντικοί θεσμοί που μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στη επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών.

Στις προθέσεις μας είναι να συν διαμορφώσουμε τη νέα εναλλακτική και ριζοσπαστική πρόταση για τον δήμο μας με ενεργούς και ελεύθερους πολίτες αλλά και με διάφορες αυτοδιοικητικές κινήσεις.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο θεσμό, είναι καθήκον μας να ενισχύσουμε τον χαρακτήρα του Δήμους μας ως οργανισμό της κοινωνίας των πολιτών και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας, αυτοτέλειας, πλήρους διαφάνειας και κοινωνικής συμμετοχής.

Στόχος μας είναι ένας Δήμος ανοιχτός και δημιουργικός, πρωτεργάτης της κοινωνικής αλληλεγγύης, συνοχής και ανάπτυξης. Ένας Δήμος της τοπικής πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης και δράσης.

Θέλουμε την δράση της Δημοτικής Αρχής να διαπερνά το ζωογόνο κριτικό πνεύμα, το απολύτως απαραίτητο για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση αιτημάτων προς όφελος όλων των πολιτών. Ο Δήμος που επιθυμούμε και ονειρευόμαστε δεν μπορεί να είναι άκριτος χειροκροτητής και υποτακτικός της κεντρικής εξουσίας, μήτε όμως και κάστρο στείρας αντι κυβερνητικής πολιτικής.

Η αναμέτρησή μας θα γίνεται κατά κανόνα με τα προβλήματα του Δήμου μας.

Με αυτές τις ελάχιστες γενικές αρχές οι οποίες θα εξειδικευτούν και θα αναπτυχτούν πιο αναλυτικά στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, ξεκινώ μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου την προσπάθεια για την συγκρότηση ενός αξιόπιστου, ανοιχτού συνδιασμού με έντονα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, μακριά από διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα και εξαρτήσεις.

Απευθύνω λοιπόν προσκλητήριο σε όλους όσους θέλουν, σε κάθε υγιή δύναμη του τόπου, που βλέπει τα πράγματα με άλλο μάτι και την πρόοδο μέσα  από το γενικότερο καλό,

να είναι οδηγοί των εξελίξεων και όχι απλά ακόλουθοι, να ανταμώσουμε και να αλλάξουμε το Δήμο μας.

Σύντομο βιογραφικό

ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός.

Γεννήθηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας στις 10-2-1978 όπου και τελείωσε το λύκειο. Το 1995 εισήχθη  στη σχολή των Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη Αθήνα, από την οποία αποφοίτησε το 2002. Συμμετείχε στα φοιτητικά κινήματα της εποχής, σε αντιρατσιστικές κινήσεις αλλά και σε διάφορες κοινωνικές δράσεις που αφορούν το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υποψήφιος το 2010 στις περιφερειακές εκλογές με την «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» και το 2014 με τον «Δρόμο Ανατροπής». Διετέλεσε πρόεδρος στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λιβαδίου. Από το 2002 είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

 

Previous ArticleNext Article