Ελλάδα

Δεκτές οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ολοκληρώθηκε η τρίτη κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας για τις τηλεοπτικές άδειες, σε ένα πραγματικό θολό τοπίο για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τάχθηκε με πλειοψηφία 16-9 υπέρ του παραδεκτού των προσφύγων των τηλεοπτικών σταθμών και πέρασε στην ουσία της εξέτασης της υπόθεσης που αφορά τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κρίση της Ολομέλειας να περάσουν ως νόμων βάσιμες οι προσφυγές έρχεται σε αντίθεση με την εισήγηση του Συμβούλου Επικρατείας Γιώργου Παπαγεωργίου ο οποίος μάλιστα πριν την ψηφοφορία φέρεται να επανήλθε για να υποστηρίξει τις θέσεις του.

Aξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών δεν έγιναν ακριβώς δεκτές γιατί αυτό στη γλώσσα των δικαστικών θα σήμαινε πως έγιναν δεκτές στην ουσία τους και ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί για αυτό ο ακριβέστερη ορολογία είναι πως οι προσφυγές έγιναν παραδεκτές.

Αναμένεται ο προσδιορισμός της επόμενης διάσκεψης όπου θα συζητηθεί η ουσία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφοριες, η κρίσιμη τρίτη διάσκεψη, η οποία ξεκίνησε λιγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, διεξήχθη μέσα σε βαρύ κλίμα στη σκιά της πειθαρχικής έρευνας που διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης σε βάρος μέλους της Ολομέλειας με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούσαν θέματα που άπτονται της προσωπικής του ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας επίσης κινδυνεύει με ματαίωση εάν υπάρξει για οποιονδήποτε λόγο απουσία ενός ακόμη συμβούλου της Επικρατείας. Ήδη από τη διαδικασία λείπουν ο σύμβουλος Επικρατείας, Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος ο οποίος νοσηλεύεται μετά από καρδιακό επεισόδιο, ενώ και ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής είναι σε αναρρωτική άδεια καθώς έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις δύο διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

Πηγή:Newsit.gr

Previous ArticleNext Article