Λάρισα

Δείτε πότε παραδίδουν τις σήραγγες των Τεμπών

Πυρετωδώς εργάζονται οι κοινοπραξίες για την ολοκλήρωση των δύο μεγάλων οδικών έργων στη Θεσσαλία, τα οποία, λόγω κρίσιμων συμβατικών υποχρεώσεων, καλούνται να παραδώσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017.
Αν και το χρονικό περιθώριο μέχρι τέλος του μήνα θεωρείται επαρκές, οι κατασκευαστικές εταιρείες εξασφάλισαν, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, μια σιωπηρή παράταση περίπου δύο εβδομάδων για την περίπτωση κακοκαιρίας ή αστοχιών.
Σχετικά µε τoν δρόμο Τρίκαλα – Ξυνιάδα (Ε65), αυτός θα παραδοθεί στο σύνολό του, εκτός από τα 5 πρώτα χιλιόµετρα που λόγω καθυστέρησης στην απαλλοτρίωση θα δοθεί ο ένας κλάδος στην κυκλοφορία.
Τις τελικές δοκιµές στα συστήµατα αερισµού περνούν αυτές τις µέρες οι σήραγγες των Τεµπών και του Πλαταμώνα, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν αύριο Τρίτη. Πρόκειται για ένα μεγάλο οδικό έργο για τη Θεσσαλία που καθυστέρησε να υπογράψει τη συµφωνία ολοκλήρωσης µε το ∆ηµόσιο, ωστόσο προβλέπεται να παραδοθεί -πλην κάποιων γεφυρών- στην προαναφερθείσα ημερομηνία.

Οι σήραγγες των Τεμπών και η Ε65 θα εγκαινιαστούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε ξεχωριστές ημερομηνίες. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Πηγή: thessaliaeconomy.gr

Previous ArticleNext Article