Λάρισα

Δίπλα στους πλημμυροπαθείς ο Κόκκαλης

Τις πληγείσες περιοχές στην περιοχή του Αργυροπουλίου επισκέφτηκε σήμερα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασίλης Κόκκαλης μαζί με τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ.Παναγιώτη Σαρχώση, όπου ενημερώθηκε για τις ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία με τις πλημμύρες και το χαλάζι που έπληξε τo νομό Λάρισας και συγκεκριμένα τις περιοχές του Τυρνάβου. Στην περιοχή του Αργυροπουλίου πλημμύρισαν αγροτικές καλλιέργειες, λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου Καναρά, όπου οι ποσότητες νερού ήταν τεράστιες και πρωτοφανείς. Στη Λυγαριά καταστράφηκαν δρόμοι και στο Δαμάσι από τη σφοδρή χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα αμπελιών πάνω στη συγκομιδή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην προλάβουν να τρυγήσουν και να δουν τους κόπους μια χρονιάς να εξανεμίζονται.

Ο Δήμος Τυρνάβου προσπάθησε να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την θεομηνία ζητώντας και την συνδρομή του στρατού. Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. παρενέβη ουσιαστικά για την άμεση επέμβαση του στρατού και συγκεκριμένα του 730 τάγματος μηχανικού στον Αμπελώνα με την διάθεση μηχανημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών. Πρώτο μέλημα θα είναι η διάνοιξη των οδών, έτσι ώστε να αποκαταστάθηκε η ομαλή διέλευση στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ο κ.Κόκκαλης τόνισε ότι «Οι καταστροφές είναι μεγάλες στην περιοχή και θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο η συνολική λειτουργία της εκμετάλλευσής των αγροτών, αλλά και η επιβίωση τους. Δεδομένης της ζημίας που υπέστησαν στην παραγωγή οι πληγέντες αγρότες και κατά συνέπεια της μείωσης του αντικειμενικά προσδοκώμενου εισοδήματος των παραγωγών είναι ανάγκη να βρεθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις ώστε  να μην αδικηθούν οι παραγωγοί και να διευκολυνθεί και η πρόσβαση τους στις καλλιέργειες και τα ποιμνιοστάσιά τους».

Εν κατακλείδι ο κ.Κόκκαλης δήλωσε ότι  θα παραβρεθεί στη συνάντηση του δημάρχου Τυρνάβου και της αντιπροσωπείας εκπροσώπων των αγροτών του δήμου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Αποστόλου την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα για το θέμα των ζημιών του παγετού.

14374564_10206932975472824_233973553_o

Previous ArticleNext Article