Ελασσόνα

Δήμος Ελασσόνας: Προστασία για τη μέλισσα και τους μελισσοκόμους

Στην έκκληση για βοήθεια των μελισσοκόμων της περιοχής Ποταμιάς ανταποκρίθηκε ο Δήμος Ελασσόνας μέσω του αντιδημάρχου αγροτικής ανάπτυξης κ. Ιω. Δραγατσίκη.

Ο κ. Δραγατσίκης επισκέφθηκε την περιοχή μεταξύ των χωριών Δομένικο και Αμούρι, όπου διαπιστώθηκε η τεράστια ζημία που υπέστησαν οι μελισσοκόμοι εξαιτίας κάποιων ασυνείδητων καλλιεργητών που δεν κάνουν ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και του ωραρίου ψεκασμού.

Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους μελισσοκόμους ότι ο δήμος έχει στείλει έγγραφο πριν την έναρξη της περιόδου ανθοφορίας σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, υπενθυμίζοντας στους παραγωγούς- καλλιεργητές την ανάγκη προστασίας των μελισσών από τους χημικούς ψεκασμούς μέσα από ένα εγχειρίδιο οδηγιών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με αρκετούς αμυγδαλοπαραγωγούς διαπιστώθηκε  ότι σχεδόν όλοι, ιδιαίτερα φέτος την περίοδο της ανθοφορίας, έκαναν ορθολογική χρήση του ψεκασμού, προστατεύοντας έτσι τον μεγαλύτερο επικονιαστή της φύσης, τη μέλισσα.

Δυστυχώς όμως για ακόμη μία φορά διαπιστώθηκε η ασυνειδησία ορισμένων αγροτών που δεν λογαριάζουν πέραν του ιδίου οφέλους. Από την επικοινωνία με τους μελισσοκόμους έγινε σαφές ότι θα ζητηθεί η προστασία της δικαιοσύνης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της κοινότητας Δομενίκου κ. Ευστ. Ψωμιάδης έκανε γνωστό ότι αφίσες για τους ψεκασμούς έχουν αναρτηθεί σε πολλά σημεία του χωριού και αποφασίστηκε ο περιορισμός των ωρών χρήσης της δημοτικής παροχής νερού για βυτία ψεκασμού.

Ο Δήμος Ελασσόνας τονίζει ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του ο έλεγχος και η αστυνόμευση των παράνομων ψεκασμών και καλούνται όλοι οι παραγωγοί να επιδείξουν την υπευθυνότητα που απαιτείται, συμμορφούμενοι με το ωράριο ψεκασμών προστατεύοντας έτσι την ίδια τη φύση, την μελισσοκομία αλλά και τις δικές τους παραγωγές.

 

Previous ArticleNext Article