Λάρισα

Δήλωση Μ. Χαρακόπουλου για τοποθέτησή του ως Αν. Τομεάρχη Εσωτερικών ΝΔ (Δημόσιας Τάξης)

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την τοποθέτησή του ως Αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας (αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Τάξης), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που δείχνει ακόμη μια φορά στο πρόσωπό μου, αναθέτοντάς μου, μετά τον τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, έναν από τους πιο ευαίσθητους και κρίσιμους τομείς, αυτόν της Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στον οποίο η Νέα Δημοκρατία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Δεσμεύομαι, όπως έκανα και το προηγούμενο διάστημα, να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών καθημερινά υποχωρεί. Έχοντας επιδείξει μια απαράδεκτη ανοχή σε φαινόμενα βίας και ανομίας, όπως αυτά που παρακολουθήσαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα να εκτυλίσσονται στο Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια, η εικόνα της χώρας καταρρακώνεται διεθνώς. Όπως απαράδεκτα είναι και τα αυξανόμενα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, τα οποία τείνουν να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο. Είναι απαράδεκτο το κράτος να δίνει την εικόνα ότι υποχωρεί μπροστά σε οργανωμένες ομάδες που, με ή χωρίς ιδεολογικά προσχήματα, επιδίδονται σε πράξεις βίας και καταστροφών ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.

Η κατάσταση αυτή πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον ύπουλο μιθριδατισμό να μας οδηγήσει να αποδεχθούμε ότι αυτή θα είναι η μοίρα μας. Ο σεβασμός στους νόμους πρέπει να είναι καθολικός.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας που συγκροτήσαμε, και ιδιαίτερα τους στενούς μου συνεργάτες, τον Γραμματέα του Τομέα κ. Σωτήρη Γκλαβά, και τους Συντονιστές, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θοδωρή Γούπο, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παρασκευά Γιαλούρη, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, Ειδικής Αγωγής κ. Κώστα Λολίτσα και Δια Βίου Μάθησης κ. Βαγγέλη Ζαχαράκη.

Η δουλειά που κάναμε και οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού προγράμματος που επεξεργαστήκαμε πιστεύω ότι μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμη παρακαταθήκη στη νέα Τομεάρχη Παιδείας, την καλή συνάδελφο κ. Νίκη Κεραμέως και τους συνεργάτες της, στους οποίους εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους».

Previous ArticleNext Article