Λάρισα

Γ. Μανώλης για κορωνοϊό: «Ενωμένοι πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη»

Σε δήλωσή του σχετικά με τον κορωνοϊό, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης αναφέρει τα εξής:

«Τα όσα ζούμε το τελευταίο διάστημα, δεν έχουν προηγούμενο, όπως τουλάχιστον έχουν ζήσει οι δικές μας γενιές. Ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου τα πάντα αναθεωρούνται.

Γειτονικές μας χώρες βρίσκονται ένα βήμα από την απόλυτη καταστροφή, δεν κινδυνολογώ, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Στην Ελλάδα η Κυβέρνηση έλαβε γρήγορα και υπεύθυνα όλα τα μέτρα που έπρεπε να λάβει σύμφωνα με τις συμβουλές των ειδικών, τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και για την στήριξη της οικονομίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε πόλεμο με ένα αόρατο εχθρό και ότι ο πόλεμος αυτός συνεχίζεται και δεν γνωρίζουμε το τέλος του. Ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτού του ιδιότυπου πολέμου είναι να μείνουμε σπίτια μας και να αφήσουμε τον αόρατο εχθρό να πεθάνει στη μοναξιά του.

Για να πετύχουμε όμως αυτό πρέπει να σεβόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας, μα περισσότερο τους παππούδες μας, τους γονείς μας, τα παιδιά μας, τους συγγενείς και τους φίλους μας. Να μην ξεχνάμε ότι ο μεγαλύτερος πλούτος του τόπου μας είναι οι άνθρωποί του.

Τις τελευταίες μέρες παρά τις παραινέσεις των αρμόδιων και ειδικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όλο και περισσότερος κόσμος μετακινείται από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς τα εξοχικά τους στα χωριά και τις παραλίες. Επίσης, πολλοί συμπολίτες θεωρούν αυτές τις ημέρες ως ευκαιρία εκδρομών και πικ-νικ.

Ως δήμαρχος Τεμπών κάνω έκκληση προς όλους τους δημότες και ετεροδημότες που διαμένουν στις μεγάλες πόλεις της χώρας να μην θεωρούν την περίοδο που διανύουμε ως περίοδο διακοπών. Να μείνουν στα σπίτια τους και να μην επισκέπτονται χωρίς λόγο τα εξοχικά τους στα χωριά και στις παραλίες μας. Η πανδημία του κορονοϊού που βιώνουμε ως ανθρωπότητα, δυστυχώς δεν θα είναι ούτε σύντομη, ούτε ανώδυνη. Και αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να δώσουμε αυτή την μάχη, ενωμένοι, με πειθαρχία, με ψυχραιμία, χωρίς πανικό, τηρώντας με ευλάβεια τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Η συμπεριφορά όμως που παρακολουθώ αυτές τις ημέρες, οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα. Δεν προσφέρουν τίποτα οι μετακινήσεις αυτές και οι έξοδοι, παρά μόνο βοηθάνε στη διασπορά του ιού στην κοινότητα με απρόβλεπτες επιπτώσεις και διαστάσεις για τη δημόσια υγεία. Προτείνω η Κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα μέτρα που θα διασφαλίζουν την υγεία των πολιτών ( απαγόρευση μετακινήσεων κλπ), καθώς δεν εισακούστηκαν οι παραινέσεις των αρμοδίων να παραμείνουμε σπίτι. Επιπρόσθετα, τα μέτρα να επιτηρούνται από τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ζητώ λοιπόν απ΄ όλους τους κατοίκους του δήμου Τεμπών να καταλάβουν ότι μόνο με ενότητα, αλληλεγγύη και τηρώντας πιστά τις αποφάσεις της πολιτείας και των ειδικών, θα μπορέσουμε να βγούμε αλώβητοι απ’ αυτή την πανδημία και να ξαναδούμε τις πλατείες, τις εκκλησίες, τα πάρκα, τα γυμναστήρια και τους δρόμους, γεμάτα με κόσμο και χαμόγελα».

Previous ArticleNext Article