Λάρισα

Γ. Λαμπρούλης για τον προϋπολογισμό του 2020: Ολοένα και αυξανόμενη η υποχρηματοδότηση σε Υγεία – Πρόνοια

Στα 182 εκατ. ευρώ ανέρχεται η μείωση της κρατικής δαπάνης σε βάρος της Υγείας και Πρόνοιας του λαού, ποσό που έρχεται να προστεθεί στη συνολική μείωση κατά 28% στη χρηματοδότηση που έχει συντελεστεί από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τις περικοπές από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «προκειμένου να υπηρετηθεί η στρατηγική κατεύθυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης που αποδέχονται όλα τα αστικά κόμματα, της οποίας παράμετρος είναι η συμπίεση του λεγόμενου “μη μισθολογικού κόστους” και αφορά όμως την παραπέρα μείωση της εργατικής δύναμης για να αυξάνουν τα κέρδη για το κεφάλαιο».

«Οι δαπάνες για την Υγεία – Πρόνοια» πρόσθεσε, «περιορίζονται στη χρηματοδότηση ενός ελάχιστου βασικού πακέτου για όλους, εντελώς αναντίστοιχο με τις λαϊκές ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας», μετατρέποντας παράλληλα αυτό τον κρίσιμο τομέα για τα εργατικά λαϊκά στρώματα σε χρυσοφόρο πεδίο δράσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με άλλα λόγια, σημείωσε, η καπιταλιστική ανάπτυξη που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα δεν «χωράει» ούτε τις πιο βασικές στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες.

Οι νέες περικοπές, τόνισε, σημαίνουν και νέα μείωση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, εντείνοντας την άθλια κατάσταση με τις ελλείψεις σε ΜΕΘ, συρρίκνωση υπηρεσιών, περισσότερα ράντζα, προσλήψεις με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Αντίστοιχα παραπέρα υποβάθμιση, υποστελέχωση κ.ο.κ. των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ.ά..

Ο Γ. Λαμπρούλης τόνισε ότι ο λαός οφείλει να αποκρούσει συνολικά την επίθεση σε βάρος της Υγείας και συνολικά των αναγκών του. Να οργανώσει την πάλη του διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν σύγχρονη υγεία για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Previous ArticleNext Article