Ελασσόνα

Γ. Κατσιαντώνης από Μεσοχώρι Ελασσόνας: Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας… το “κλειδί” για ανάπτυξη

Τίμησε την παράδοση στον Κραννώνα Κιλελέρ ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, ο οποίος έδωσε το παρών στην Καλοκαιρινή Γιορτή Γλυκού και δοκίμασε τα εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα που παρασκεύασαν καταξιωμένοι επαγγελματίες της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε τα εξής:

1
“Είναι… γλυκιά η αίσθηση που σου προκαλεί ο ζήλος με τον οποίο άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους… προβάλλουν την παραδοσιακή τέχνη από γενιά σε γενιά… Και αυτό είναι που κάνει ξεχωριστό τον τόπο μας…. Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γυναικών Κραννώνα για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που αποτελεί… κλειδί για ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και της οικονομίας γενικότερα. Συγχαρητήρια και στην τοπική Κοινότητα, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που στηρίζουν τέτοιες εξαιρετικές προσπάθειες για ανάδειξη τη παράδοσης μας”.

2
Για τη σημαντικότητα της Γιορτής Καπνού που αποτελεί θεσμό για το Μεσοχώρι και την επαρχία Ελασσόνας, και “πρωταγωνιστεί” σε ολόκληρη την Ελλάδα μίλησε ο βουλευτής Λάρισας που παρακολούθησε όλες τις δράσεις στην εξαιρετική εκδήλωση…. σταθμό όπως είπε ο ίδιος για την αγροτική οικονομία μέσα από τον πολιτιστικό θησαυρό της περιοχής”.

3
“Πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους οι κυβερνώντες ότι η τοπική οικονομία θα αναπτυχθεί μέσα από τους ανθρώπους της κάθε αγροτικής περιοχής που στηρίζουν με μεράκι τα προϊόντα τους. Μέσα από την παράδοση, τις πολιτιστικές μας ρίζες και τον πλούτο της γης μας η δυναμική του κάθε τόπου θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της χώρας μας. Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοχωρίου, τον Α.Ο. Ελπίς Μεσοχωρίου, τις Ομάδες Καπνοπαραγωγών Επαρχίας Ελασσόνας, τον Δήμο Ελασσόνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την άψογη διοργάνωση”.

Previous ArticleNext Article