Λάρισα

Γ.Αδαμούλης: Τίτλοι τέλους για το ΤΕΙ Θεσσαλίας και η πόλη κοιμάται

Μια προσχηματική διαβούλευση του Υπ.Παιδείας για την συγχωνευση στην τριτοβαθμια εκπαιδευση σε θεσσαλια κ στερεα ελλαδα εφθασε στο τελος της.

Εφθασε στο τελος της οδηγώντας τα πράγματα στην προειλημενη απόφαση της Κυβέρνησης συριζανελ να χαρισει το ΤΕΙ Θεσσαλίας – το μεγαλύτερο τριτοβαθμιο Ίδρυμα των Βαλκανίων – στο πανεπιστήμιο Βόλου .

Μια διαβούλευση που δεν παίρνει υπόψη τον επιστημονικό κόσμο, τις πρυτανικές αρχές του ΤΕΙ Λάρισας, την αρχή για την διασφάλιση της ποιότητας στην ανώτατη Παιδεία μας, δεν είναι διαβούλευση, είναι στάχτη στα μάτια , είναι περιφρόνηση των απόψεων ολων των φορέων αλλά κ ταυτοχρονου εξευτελισμού της εννοιας του δημοκρατικού διαλόγου .

Καθαρές κουβέντες.
Δεν είναι συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Βόλου, αλλα κατάργηση του ΤΕΙ θεσσαλιας.
Ουσιαστικά εγκαταλείπεται η τεχνολογική εκπαίδευση στην χώρα μας , που τόσο έχει αναγκη.

Το ΤΕΙ θεσσαλιας πρέπει να μετεξελιχθεί σε τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ελλάδας κάτι που στηρίζει κ ο ΟΟΣΑ.
Ο Τεχνολογικός κ Γεωπονικος χαρακτηρας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν μπορεί κ δεν πρέπει να εξαφανιστεί απο το χάρτη της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας.

Το ακούσατε εμμονικε κ ιδεολιπτικε κ. Γαβρογλου ;

Με ποια κριτήρια κ. Γαβρογλου καταργείται αυθαίρετα, τμήματα στην Λάρισα που έχουν υψηλές βάσεις εισαγωγής, οπως το τμήμα των ιατρικών εργαστηρίων;

Με ποια κριτήρια κ. Γαβρογλου καταργείται αυθαίρετα, τμήματα, όπως το τμημα Τεχνολογων Γεωπόνων με τις αρτιοτερες εγκαταστάσεις κ υποδομές;
Για να το μεταφέρεται στο Βόλο που δεν έχει καμμία υποδομή.

Με ποια κριτήρια μεταφέρεται κ. Γαβρογλου το τμημα Διατροφης κ Διαιτολογιας Καρδίτσας στα Τρίκαλα, όπως κ τα πολυτεχνικα του ΤΕΙ Λάρισας στο Βόλο;
Μήπως σκεφτεσται τις βουλευτικές έδρες που έχει εκει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η αλήθεια είναι οδυνηρή για την απερχόμενη κυβέρνηση συρανελ κ τον ανεκδιήγητο υπουργό Παιδείας. Η αλήθεια, ότι δεν λάβατε υπ’όψιν καμία απο τις βασικές προϋποθέσεις συγχώνευσης οπως :
● την λειτουργικότητα των νέων σχολών κ τμημάτων.
● τις υπάρχουσες υποδομές στο ΤΕΙ θεσσαλιας κ στο πανεπιστήμιο Βόλου.
● την προαγωγή της ακαδημαϊκής έρευνας κ την διασύνδεση της με την αγορά εργασίας καθώς κ την διασύνδεση της με την παραγωγική διαδικασία.
● την διασφάλιση του έμψυχου δυναμικού των ιδρυμάτων.

Η πρόταση σας αγνοεί παντελως τις προτάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Προτάσεις που λαμβάνουν υπόψη τις παραγωγικές κ οικονομικές δυνατότητες του νομού μας, αλλά κ της πόλης της Λαρισας ως πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Η πρόταση σας αγνοεί το ευρύτερο συμφέρον της κοινωνίας, αλλά κ της κοινωνίας της Λάρισας, διότι δεν λαμβάνει υπόψη την σύνδεση της ανώτατης Εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία, την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων κ τον περιορισμό της τασης φυγής των νεων στο εξωτερικό.

Η συγχώνευση σας κ Γαβρογλου έχει αρνητικές επιπτώσεις για την θεσσαλια κ την Λάρισα ειδικότερα.
● η νεα διάταξη του ενιαίου Πανεπιστημίου επιφέρει όχι μόνον μείωση των τμημάτων του ΤΕΙ στην Λάρισα, αλλά κ μείωση του φοιτητικού πληθυσμού στην πόλη της Λάρισας κατα 40% με δραματικές συνέπειες στην οικονομία της πολης κ του νομού ευρυτερα.

Η Λάρισα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ενα σχεδιασμό επι χαρτου, δεν πρόκειται να αποδεχτεί την κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Καλούνται ολοι οι φορείς να πάρουν θέση.
Δεν δικαιούται κανένας να σφυρίζει αδιάφορα.

Η εκπαιδευτική κοινότητα Λάρισας ολων των βαθμίδων πρέπει να βγει μπροστά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του νομού, που ταυτίζονται με τα συμφέροντα της Θεσσαλίας.

Ο Δήμος Λάρισας, οι βουλευτές, οι πάντες πρεπει να δωσουμε την μάχη για να καταργηθεί ο νόμος Γαβρογλου που καταργει το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

ΔΊΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΆΧΗ ΓΙΑ ΜΕΤΕΞΈΛΙΞΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Previous ArticleNext Article