Ελασσόνα

Γονείς κατέλαβαν το …σχολείο των παιδιών τους στη Βερδικούσια

Κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσας, έκαναν χθες οι γονείς των μαθητών του, εκφράζοντας έτσι την αγανάκτησή τους για την ασταθή κατάσταση που επικρατεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα, όσον αφορά στην κάλυψη κενών εκπαιδευτικών στο σχολείο.

«Μία δασκάλα έρχεται, μία φεύγει…», καταγγέλλουν και υποστηρίζουν ότι αυτή η κατάσταση επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας, με την αγωνία γονιών να φτάνει κάθε φορά στο αποκορύφωμα και να έχει γίνει ζητούμενο η ομαλή εκπαίδευση των παιδιών τους.

Έκλεισαν λοιπόν χθες, την πόρτα του σχολείου και αποφάσισαν αυτή τη φορά να δράσουν δυναμικά, αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα παιδιά τους να μπουν στις τάξεις και παράλληλα διεκδίκησαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, να δεχθεί άμεσα συνάντηση μαζί τους και να λύσει το συντομότερο τις ελλείψεις δασκάλων, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στη μόρφωση των παιδιών τους.

Γονέας εξηγεί στην «Ε» : «Υπήρχε κενό δασκάλου στη δευτέρα τάξη, από την αρχή της χρονιάς. Οι μαθητές αυτής της τάξης, πήγαιναν στο σχολείο και απλά κάθονταν άπραγοι μέχρι να έρθει δάσκαλος… Περιμέναμε…

Τελικά βρέθηκε αναπληρώτρια και κάλυψε το κενό στα παιδιά της δευτέρας τάξης, αλλά πριν λίγες μέρες δημιουργήθηκε άλλο κενό, στην τετάρτη τάξη του σχολείου, καθώς η δασκάλα πήρε άδεια λόγω εγκυμοσύνης.

Τώρα έχουν μείνει χωρίς εκπαιδευτικό άλλοι μαθητές.

Και δεν είναι η μοναδική χρονιά που συμβαίνει αυτό. Κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια, με διαφορετικές κάθε φορά περιπτώσεις κενών δασκάλων που δημιουργούνται. Συνήθως καταλήγουμε το σχολείο να έχει πληρότητα δασκάλων τα Χριστούγεννα».

Οι γονείς αποδίδουν τα συνεχή διαδοχικά κενά δασκάλων, που εμφανίζονται κάθε χρόνο στο σχολείο, στην έλλειψη καλής οργάνωσης κάλυψης του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Τονίζουν δε ότι: «Είμαστε ένα απομακρυσμένο χωριό. Θα μας εγκαταλείψουν κιόλας; Απαιτούμε τα παιδιά μας να έχουν το ίδιο δικαίωμα στη μόρφωση, με όλους τους άλλους μαθητές του νομού και να μην μας κοροϊδεύουν, περιμένοντας κάθε χρόνο αν θα έχουν τα παιδιά μας εκπαιδευτικούς να τα διδάξουν!».

«Κάθε σχολική χρονιά, ακούμε το ίδιο: Περιμένετε! Κάντε υπομονή!», τονίζει μητέρα μαθητή και εξηγεί την κατάσταση που επικρατεί σήμερα: «Οι μαθητές της τετάρτης τάξης σήμερα, δεν ξέρουν τι να κάνουν στην άδεια αίθουσα του σχολείου τους.

Ετσι οι δάσκαλοι που υπάρχουν, τους μοιράζουν στις τάξεις τους, και τους βάζουν να κάθονται σε μια γωνιά των αιθουσών τους, μέχρι να φτάσει η ώρα να σχολάσουν… Δηλαδή; Απλά τα προσέχουν όταν κάθονται στο σχολείο. Αν είναι έτσι, τα κρατάω και γω τα παιδιά στο σπίτι!».

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι γονείς θα συνεχίσουν την κατάληψη του σχολείου, ενώ αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί στις 10.30 το πρωί, με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, κ. Σ. Βούλγαρη.

Της Λένας Κισσάβου, eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article