Ελασσόνα

«Γοήτευσαν» παραδοσιακοί χορευτές και μουσικοί

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«Γοήτευσαν» παραδοσιακοί χορευτές και μουσικοί
Δημοσίευση: 31 Αυγ 2017 22:05 Πολιτισμός Δήμος Ελασσόνας
«Γοήτευσαν» παραδοσιακοί χορευτές και μουσικοί
Τα ζωντανά «χρώματα» της παράδοσης, με έντονο «άρωμα» Ελλάδος, Βραζιλίας και Ιταλίας, «απλώθηκαν» για τα καλά «…στου Ολύμπου την αυλή», στο 5ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών που διοργανώνει η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας.
Δεκάδες χορευτές και μουσικοί, με τις χορευτικές ομάδες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, του συγκροτήματος “Centro de Tradicoes Gauchas Sentinela da Querencia” από τη Santa Maria – Rio Grande do Sul από τη Βραζιλία, το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Moresca Nova Compagnia Canto Folkpopolare από τη νότια Ιταλία και ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου «ζωντάνεψαν» με τραγούδια και χορούς του τόπου τους… «την αυλή του Ολύμπου», στην Ελασσόνα.
Εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν στους κεντρικούς δρόμους και στην κατάμεστη «πλατεία Λαού», στο κέντρο της Ελασσόνας, παρακολούθησαν το ξεκίνημα των εκδηλώσεων, με κυρίαρχη την παράδοση, και καταχειροκρότησαν με θέρμη τα ελληνικά και τα ξένα συγκροτήματα.
«Δημιουργήσαμε το Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή» και θέλουμε να γίνει σημείο αναφοράς και να αποκτήσει η περιοχή μας, ο Όλυμπος μας μια νέα προοπτική», επεσήμανε, ανάμεσα στα άλλα, ο πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Γιάννης Σαμώτας, καλωσορίζοντας ντόπιους και επισκέπτες «…στου Ολύμπου την αυλή». Να σημειωθεί ότι τις εκδηλώσεις στηρίζει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» και το Δίκτυο Συλλόγων «Περραιβία». Ακόμη, η όλη διοργάνωση στηρίζεται από δεκάδες χορηγούς. Το τριήμερο των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Tου Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article