Ελασσόνα

Β.Βαρνάς:Kύριε Ευαγγέλου δεν θα δεχθούμε άλλες τέτοιες πρακτικές. Η περίοδος ανοχής τελείωσε

ΒΑΡΝΑΣ

Δήλωση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ελασσόνας κ. Βασίλη Βαρνά εστάλη στα γραφεία της εφημερίδας μας με την οποία εξαπολύει για πολλοστή φορά σφοδρή επίθεση στον Δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου, τονίζοντας:

Πιστός στις συνήθειες του –για μια ακόμα φορά- ο Δήμαρχος Ελασσόνας με τη μέθοδο της καταστρατήγησης κάθε ηθικού προσχήματος και έννοιας νομιμότητας, προσπαθεί να επιβάλει πρακτικές και τρόπους ανομίας στον δημόσιο βίο και μάλιστα με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο. Σε μία ακόμη επίδειξη του επιπέδου των αξιών και διαφάνειας που τον διατρέχουν, ο κ. Ευαγγέλου επέλεξε ετσιθελικά να προσλάβει άλλον για προσωπικό σύμβουλο του και άλλος να έρχεται στο γραφείο για να εκτελεί την εργασία του σύμβουλου! Και για όσους δεν το κατάλαβαν, να πληρώνεται ο τάδε και να εργάζεται στο γραφείο του δημάρχου Ελασσόνας ως σύμβουλος ο δείνα!

Επειδή οι περιστάσεις λοιπόν το επιβάλλουν, οφείλουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και να θέσουμε υπόψη των Ελασσονιτών συνδημοτών μας, ότι ο δήμαρχος Ελασσόνας ενώ προσέλαβε με την υπ’ αριθμόν 2287/2014 απόφασή του ως σύμβουλό του μία κυρία, στο αντίστοιχο γραφείο για εργασία εμφανίζεται ανελλιπώς ο σύζυγος της υποτιθεμένης σύμβουλου(!), ο οποίος όμως ουδεμία επίσημη σχέση φέρει με το δήμο.

Δεν είναι υπάλληλος, δεν είναι ειδικός σύμβουλος, δεν έχει κάποια σύμβαση ή άλλη σχέση εργασίας. Απλά, έχει αναλάβει το κομμάτι της προσωπικής προβολής και επικοινωνίας του δημάρχου στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και του συγγραφέα των ανακοινώσεων του. Και όλα αυτά με λεφτά του Δήμου.

Την ίδια ώρα όμως, η σύζυγός του η οποία πληρώνεται και στην οποία καταβάλλονται συνταξιοδοτικές και ιατροφαρμακευτικές εισφορές από το υστέρημα των πολιτών, δεν έχει εμφανιστεί ούτε μία φορά στην Ελασσόνα! Και το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο: Τι εξυπηρετούν όλα αυτά κ. Δήμαρχε; Πρόκειται πραγματικά για μία άνευ προηγουμένου νοοτροπία η οποία πέραν του ότι εγείρει σειρά ζητημάτων του θεσμικού και ποινικού δικαίου, αναδεικνύει και σε όλο του το μεγαλείο το έλλειμμα ηθικής με το οποίο πορεύεται τούτη η δημοτική αρχή, προσβάλλοντας τους δημότες Ελασσόνας και όλους εκείνους που αξιοκρατικά και τίμια αναζητούν μοίρα στον ήλιο σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.

Αν βέβαια τον μισθό του εν λόγω κυρίου τον πλήρωνε από την τσέπη του ο κ. Νίκος Ευαγγέλου ίσως σήμερα να μην αναγκαζόμασταν να αναδείξουμε αυτό το θέμα. Όταν όμως ένας υπάλληλος του δήμου, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Ελασσόνας, πληρώνεται από τα ταμεία του δήμου χωρίς να πατήσει το πόδι του ούτε μία φορά για να εργαστεί, εδώ τα πράγματα αυτονόητα αλλάζουν. Οι δικαιολογίες περί “ελεύθερου ρεπορτάζ” που ακουστήκαν από το στόμα του δημάρχου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα φυσικά δεν πείθουν κανένα.

Χωρίς να θέλουμε να δώσουμε περαιτέρω έκταση στο θέμα επί της παρούσης, καλούμε τον κ. Ευαγγέλου να δώσει δημόσια εξηγήσεις και φυσικά να επαναφέρει την νομιμότητα αλλά και την κανονικότητα αυτής της κατάστασης που ο ίδιος δημιούργησε άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση αποτελεί αυτονόητο καθήκον για εμάς ως αντιπολίτευση στο δήμο Ελασσόνας, να προβούμε στις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον.

Previous ArticleNext Article