Λάρισα

Α. Βαγενά: «Ο εμπαιγμός των Επιστημόνων»

Σε φιάσκο εις βάρος των επιστημόνων κατέληξαν τελικά τα εξευτελιστικά προγράμματα τηλεκατάρτισής τους.  Τα προγράμματα αυτά τα επινόησε η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να μοιράσει με εντελώς αδιαφανή τρόπο 80εκατ. ευρώ σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Οι κύριοι Βρούτσης και Γεωργιάδης επικαλέστηκαν αδυναμία εκταμίευσης χρημάτων από το ΕΣΠΑ για την απευθείας ενίσχυση των επιστημόνων με 800 ευρώ ανά άτομο και τους ζήτησαν να αρκεστούν στα 600 ευρώ, επιλέγοντας συγχρόνως μια άκρως προσβλητική διαδικασία αυτή της επιμόρφωσης.

Όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ήδη από τον Μάρτιο, ότι λόγω της έκτακτης συγκυρίας οι δαπάνες απευθείας ενίσχυσης επιστημόνων είναι πλέον απολύτως επιλέξιμες. Η κυβέρνηση όμως, προτίμησε την προσφιλή της οδό, αυτή των μεσαζόντων και έτσι υπέβαλε τους επιστήμονες δικηγόρους και μηχανικούς στην ταπεινωτική διαδικασία της επιμόρφωσης.

Αν όμως οι επιστήμονες πρόκειται να επιμορφωθούν από προγράμματα του επιπέδου που τους προσφέρουν, καλύτερα να τα αγνοήσουν γιατί θα ξεχάσουν και αυτά που έχουν μάθει.

Πολύ φοβάμαι, ότι όταν τελειώσει με το καλό αυτή η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που μας επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας και αρχίσει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα δούμε πολλά ακόμα σημεία και τέρατα όπως αυτό της τηλεκατάρτισης αλλά και αυτό της διαφημιστικής καμπάνιας των 11 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ. Και όλα αυτά βεβαίως με απευθείας αναθέσεις.

Previous ArticleNext Article