Λάρισα

Αυταρχισμός, τρομοκρατία και απειλές είναι η δημοκρατία του «αριστερού» Υπουργού Παιδείας

«Σήμερα, δυστυχώς, αναγκάστηκα να προχωρήσω σε προκαταρκτική εξέταση σε Διευθυντές σχολείων που έχουμε βάσιμες υποψίες ότι μας στέλνουν λάθος στοιχεία για τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό… Όσον αφορά το αν αυτό θα οδηγήσει σε ΕΔΕ ή εάν θα οδηγήσει σε πειθαρχικό, θα σας πω ότι θα το πάμε εκεί όπου θα οδηγήσει η προκαταρκτική εξέταση. Όμως είναι σεβασμός των δημόσιων λειτουργών προς την πολιτεία το να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που ισχύει στο σχολείο τους.»

Κ. Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας, Βουλή 30-10-2017

30 Οκτωβρίου 2017,  με την πολυθρύλητη «κανονικότητα» του κυρίου Υπουργού να έχει, πλέον, θρυμματιστεί,

  • από το πλήθος των κενών ακόμη και στο πρωινό πρόγραμμα των σχολείων που κάνει τη λειτουργία τους δυσεπίλυτο γρίφο
  • από τα ολοήμερα που παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης (στελεχωμένα κατά το 50% «βελτιούμενα», όπως είπε στη Δ.Ο.Ε. στις 28/9 χωρίς να βελτιωθούν ποτέ)
  • από την παντελή απουσία μέριμνας για τη στήριξη και ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία και την στήριξη των σχολείων που τα υποδέχονται
  • από τις τραγικά ελάχιστες, σε σχέση με τις ανάγκες, πιστώσεις για την παράλληλη στήριξη

και για να «αντιμετωπίσει» την αποδόμηση του επικοινωνιακού του παιχνιδιού από την σκληρή πραγματικότητα, ο κύριος Γαβρόγλου καταφεύγει στις απειλές κατά των διευθυντών των σχολείων για πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους επειδή «τολμούν» να δηλώνουν την ύπαρξη κενών.

Αυταρχισμός, τρομοκρατία και απειλές είναι η δημοκρατία του «αριστερού» υπουργού και η μέθοδός του για να καλυφθούν οι ανάγκες της εκπαίδευσης διά της εξαφανίσεώς τους.

Αλήθεια, αν ένας οποιοσδήποτε άλλος υπουργός άλλων κυβερνήσεων τολμούσε να ξεστομίσει τέτοιες απειλές, τι θέση θα έπαιρνε ο σημερινός υπουργός και οι «σύντροφοί» του που ως αντιπολίτευση στηλίτευαν όχι μόνο τις φράσεις αλλά και το ύφος εκφοράς τους;

Previous ArticleNext Article