Ελασσόνα

Αρχαίο εύρημα του Πυθίου στο Παλιό Τελωνείο της Ελασσόνας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική Βραδιά στο Παλαιό Τελωνείο για την αρχαία ιστορία του τόπου μας στο πλαίσιο της οποίας  ένα αρχαίο εύρημα της περιοχής του Πυθίου Ελασσόνας (επιγραφή σε λίθινη στήλη) το οποίο ανάγεται στη  περίοδο της περραιβικής Τρίπολης, μεταφέρθηκε στο Παλιό Τελωνείο της Ελασσόνας.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου με τά τρο τέλος της εκδήλωσης δήλωσε: Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στο Παλιό Τελωνείο της Ελασσόνας ένα Αρχαίο εύρημα του Πυθιου το οποίο αναφέρει στην περίοδο της Περραιβικης Τρίπολης και πλέον θα κοσμεί τον χώρο μας.

Πραγματοποιήθηκε ετσι, ένα πρώτο, σημαντικό, βήμα, ώστε να εμπλουτιστεί η υπάρχουσα συλλογή που διαθέτουμε και εκθέτουμε εδώ, με αρχαία ευρήματα που φυλάσσονται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία της Λάρισας, την οποία και ευχαριστω για τη συνεργασία.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη όλων των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της επαρχίας μας, γνωρίζοντας πως αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος για να συνδεθούμε με το παρελθόν μας, αποκτώντας ακόμα πιο ισχυρές ρίζες με τον τόπο μας.

Previous ArticleNext Article