Λάρισα

Από τις 19 Ιουνίου ανοικτή στο κοινό η ενιαία Δ.Ο.Υ. Λάρισας

Στη σύσταση μίας ενιαίας Δ.Ο.Υ. Λάρισας προχωρεί η Α.Α.Δ.Ε., συγχωνεύοντας τις λειτουργούσες σήμερα Δ.Ο.Υ. Α’ και Β’ Λάρισας.

Η νέα ενιαία Δ.Ο.Υ. θα αρχίσει να λειτουργεί για τους εργαζόμενους σ’ αυτήν υπαλλήλους από την Δευτέρα 18 Ιουνίου και για το κοινό από την Τρίτη 19 Ιουνίου.

Η νέα Δ.Ο.Υ. θα λειτουργεί στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Α’ Δ.Ο.Υ. Λάρισας επί της οδού Χατζημιχάλη 81, στη Φιλιππούπολη Λάρισας.
Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο υλοποίησης των ενεργειών για τη σύσταση της ενιαίας Δ.Ο.Υ. Λάρισας, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, και προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ενοποίησης των μηχανογραφικών αρχείων των Δ.Ο.Υ. Α΄ και Β΄ Λάρισας θα ακολουθηθεί το παρακάτω πρόγραμμα προετοιμασίας:
1. Οι Δ.Ο.Υ. Α΄ και Β΄ Λάρισας θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018.
2. Η Δ.Ο.Υ. Λάρισας θα παραμείνει κλειστή για το κοινό τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018.
Σημειώνεται ότι το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας στο κέντρο της πόλης ξέσπασε πυρκαγιά στις 3 Μαρτίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των γραφείων της Δ.Ο.Υ. σε πολύ μεγάλη έκταση.
Οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της υπηρεσίας άρχισαν από την επόμενη μέρα της καταστροφής και συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς όλο το τρίμηνο διάστημα που έχει παρέλθει από τότε, ενώ οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που υπάγονται στη Β’ Δ.Ο.Υ. Λάρισας εξυπηρετούνται ήδη εδώ και αρκετό καιρό στο κτίριο όπου στεγάζεται η Α’ ΔΟΥ Λάρισας.

fmvoice.gr

Previous ArticleNext Article