Λάρισα

Από Λαμία στη Λάρισα για μια αξονική

Σε Υγειονομικό Κέντρο αναβαθμίζεται η Λάρισα. Μια εξέλιξη όμως που αντιστοιχεί σε υγειονομική φάρσα και μάλιστα ιδιαιτέρως επικίνδυνη. Οι σύλλογοι γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καταγγέλλουν ότι εδώ και δύο εβδομάδες μεταφέρονται ασθενείς από τη Λαμία για να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία στη Λάρισα.

Άνθρωποι σε άσχημη κατάσταση, κατά κανόνα βαριά περιστατικά, πηγαινοέρχονται σχεδόν 300 χιλιόμετρα επειδή έχει χαλάσει ο αξονικός στο νοσοκομείο της Λαμίας, η επισκευή του οποίου καθυστερεί, ενώ δεν έγινε κατορθωτό να πειστούν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών εργαστηρίων της περιοχής να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν εκτός του ωραρίου λειτουργίας τους.

«Θεωρούμε ότι η διακομιδή ασθενών από τη Λαμία στη Λάρισα για την πραγματοποίηση απεικόνισης θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους ασθενείς», υπογραμμίζουν στο έγγραφό τους οι πρόεδροι των πανεπιστημιακών γιατρών Έφη Καψαλάκη και των γιατρών ΕΣΥ Γεωργία Παπαδάμου, προς τους διοικητές της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου και των νοσοκομείων Λάρισας και Λαμίας Παν. Νάνο και Παν. Ζυγούρη.
Πηγή: Ελευθερία

Previous ArticleNext Article