Ελλάδα

Αποτυχημένη η συνάντηση κυβέρνησης και αγροτών – Την Τρίτη κατεβαίνουν Αθήνα

Ήταν μια συνάντηση καταδικασμένη να αποτύχει αφού οι αγρότες είναι με το βλέμμα στραμένο στην μεγάλη κινητοποίηση της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Η συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου στέφθηκε με αποτυχία.
Οπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας «από τη συζήτηση δεν προέκυψε απολύτως τίποτα θετικό» για τα αιτήματα τα οποία υποβλήθηκαν. Ζήτησε να παραμείνουν τα τρακτέρ στα μπλόκα και να ενισχυθεί ο αγώνας των αγροτών όσο γίνεται περισσότερο. «Η μεγαλύτερη κλιμάκωση είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της τρίτης στην Αθήνα», πρόσθεσε. Κατά τον κ. Μπούτα, ο μικρομεσαίος αγρότης δεν έχει προοπτική, «αν συνολικά αυτή η πολιτική δεν έρθει τούμπα. «Είμαστε 15 – 20 μέρες στα μπλόκα με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης. Αν μέρος του πλαισίου αυτού το ικανοποιούσε η κυβέρνηση, θα μπορούσαμε να πάρουμε ανάσες επιβίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε τον αγώνα τους «αγώνα επιβίωσης».

Πρώτοι βγήκαν από την συνάντηση Τσιρώνης, Παπανάτσιου και Φάμελος

Την ίδια ώρα, πίσω στο αρχικό μπλόκο που έστησαν στις 30/1, στα πράσινα φανάρια (πριν τη διασταύρωση αεροδρομίου), επέστρεψαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που στη 13.00 ολοκλήρωσαν τον 24ωρο αποκλεισμό του κεντρικού οδικού κόμβου προς και από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν, με μεγάλες καθυστερήσεις, μέσω της μοναδικής παρακαμπτηρίου οδού από ξενοδοχείο που βρίσκεται παράλληλα.

“Θα συνεχίσουμε τον επ΄αόριστον αποκλεισμό στα πράσινα φανάρια”, διεμήνυσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής, προσθέτοντας “όσο η κυβέρνηση μας απαξιώνει, τόσο εμείς θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας”.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και όσων συντάσσονται με αυτήν, αφορά στο να ορίσει η ελληνική κυβέρνηση ακριβής ημερομηνία συνάντησής τους, με τον πρωθυπουργό-είτε υπό την εποπτεία του- και τους αρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Υπενθυμίζεται ότι στο μπλόκο στα πράσινα φανάρια συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Χαλκιδικής και πολλών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Επίσης, λίγα λεπτά πριν τις 12.30 το μεσημέρι έκλεισε από αγρότες και κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας ο κόμβος στο Χέρσο, που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε αποκλεισμένο το σημείο για το επόμενο δίωρο», τόνισε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Καρυπίδης, πρόεδρος Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Παιονίας, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν αποκλείεται να το πάμε και επ’ αόριστον. Θα εξαρτηθεί από τη γενική συνέλευση που θα ακολουθήσει και το τι θα αποφασίσει ο κόσμος».

Στο σημείο βρίσκονται περί τα 100 τρακτέρ, εκ των οποίων τα 50 από το Κιλκίς και τα υπόλοιπα από το τελωνείο των Ευζώνων, ενώ ο κόμβος Χέρσου είναι στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Δοϊράνης – Προμαχώνα.

Πηγή: newsit.gr

Previous ArticleNext Article