Ελασσόνα

Απεργιακή Συγκέντρωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στην Ελασσόνα, η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο όπως είχε προγραμματιστεί με κάλεσμα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας.

Την ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Ντίνας, γραμματέας του Σωματείου των Οικοδόμων ο οποίος κάλεσε σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα της κυβέρνησης.

Από το βήμα της συγκέντρωσης καταγγέλθηκε η διοίκηση του ΕΚ Ελασσόνας η οποία αφού πρώτα υπονόμευσε την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, αποφάσισε απεργία για τις 2 Οκτώβρη χωρίς βέβαια να απεργήσει κανείς και το μόνο που έκανε ήταν να προχωρήσει από τα μεγάφωνα του Εργατικού Κέντρου μέσω του Αντιπροέδρου του (Κιτσιούλη Αστεριού) σε μια χυδαία επίθεση ενάντια στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ μιλώντας για τρομοκρατία από το ΠΑΜΕ και άλλα τέτοια. Ξεχνάει βέβαια ο συγκεκριμένος εργατοπατέρας ότι  αυτός και η παρέα του μόλις πριν από μια βδομάδα έφεραν την αστυνομία στο Εργατικό Κέντρο της Ελασσόνας για να τρομοκρατήσει τους εκπροσώπους των ταξικών δυνάμεων η οποίοι τους «χάλασαν τα σχέδια»για τις νοθείες που ήταν έτοιμοι να κάνουν σε ένα από τα σωματεία-φαντάσματα της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας.

Οι τίμιοι συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι, να αναρωτηθούν: Πώς θα ήταν τα πράγματα στην απεργία αν δεν είχαν τις θέσεις – κλειδιά στα σωματεία και στο ΕΚΕ οι εργοδοτικοί; Αν ήταν πλειοψηφία οι δυνάμεις που δίνουν μάχη ώστε να δυναμώσει η αγωνιστική διάθεση, να κρατάν οι εργαζόμενοι ψηλά το κεφάλι, να μην επικρατεί η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, αν δεν είχε η εργοδοσία τους πολύτιμους συμμάχους της μέσα στα σωματεία;

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στη λαϊκή αγορά.

Υ.Γ Τουλάχιστον οι τοπικοί ξεπουλημένοι της ΓΣΕΕ, κρατήστε τα προσχήματα και όταν βγάζετε αφίσα για την απεργία τουλάχιστον να αναφέρετε την ώρα και το μέρος της συγκέντρωσης. Ή μήπως δεν θέλετε να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι;

Previous ArticleNext Article