Ελασσόνα

Απαντήσεις του Δρα Κώστα Σαχινίδη σε συκοφαντικές δηλώσεις του δημάρχου Ελασσόνας

Δήλωση 1η

Με αφορμή τις συκοφαντικές δηλώσεις του δημάρχου Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου σχετικά με το Μουσείο Αραδοσιβίων που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στις 16-5-2018, έχω να τονίσω τα εξής:

1.Οι δηλώσεις του κρίνονται απαράδεκτες για έναν δήμαρχο επειδή όχι μόνο συκοφαντούν και θίγουν προσωπικά τους ανθρώπους του Συλλόγου μας αλλά ταυτόχρονα παραπλανούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη όσων γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

  1. Το σωματείο μας δεν θα είχε καμιά αντίρρηση να του παραδώσει τα κλειδιά του Μουσείου αλλά υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις επειδή όλα τα μουσειακά αντικείμενα είναι δωρεές και γι’αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαφυλάξουμε ΄΄ως κόρην οφθαλμού΄΄. Επιπλέον, οι συγχωριανοί μας δεν ξεχνούν  το γεγονός οτι  ο δήμαρχος αυτός, πριν από δύο χρόνια δύο φορές, έστειλε φορτωτές και νταλίκες, για να υφαρπάξει το μουσειακό αεροπλάνο που κοσμεί το χωριό μας για να το μεταφέρει σε άλλο χώρο της αρεσκείας του αλλά τελικά δεν τα κατάφερε επειδή οι κάτοικοι πρόβαλαν τα στήθη τους μπροστά στις νταλίκες. Πως λοιπόν να του εμπιστευθούμε τα κλειδιά με τόσα μουσειακά αντικείμενα, έχοντας πάντα τον φόβο να μην στείλει πάλι νταλίκες για να τα φορτώσει και να τα μεταφέρει αλλού;
  2. Στη δήλωσή του ότι ο Δήμος δεν θα μπορούσε να πληρώνει πάγια έξοδα λειτουργίας ενός κτηρίου για την προσωπική προβολή κάποιου, διαφαίνεται ο φθηνός λαϊκισμός του και η προσπάθειά του να παραπλανήσει το αναγνωστικό κοινό, ΄΄κρίνοντας, προφανώς, εξ ιδίων τα αλλότρια΄΄, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι σε κάθε μουσείο στους επισκέπτες προβάλλονται τα εκθέματα που υπάρχουν και όχι τα πρόσωπα που προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία.
  3. Ποτέ δεν του ζήτησε κανείς για παροχή ρεύματος σε κανένα ιδιωτικό σπίτι, παρά σε ένα  μουσείο, το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες ανθρώπων, γεγονός που τιμά το Δήμο μας  και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται να μένει στο σκοτάδι για τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες του δημάρχου.
  4. Για ποιά ανέξοδη πολιτική μας μιλά αφού ουδέποτε πρόσφερε στο Μουσείο, ως όφειλε, έστω και την παραμικρή ενίσχυση, όπως έπραξε σε άλλο μουσείο και σε ορισμένους άλλους συλλόγους της απολύτου προτίμησής του αλλά ξέχασε τους πιο πολλούς πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου μας μαζί με τα χωριά τους, κατά προφανή παράβαση της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας.
  5. Επειδή προσπαθεί να σπιλώσει ανθρώπους του Μουσείου που διέθεσαν την ζωή και την περιουσία τους για την κοινωνία, τον ρωτάμε να μας απαντήσει τι πρόσφερε ο ίδιος στην τοπική κοινωνία και πόσο ωφέλησε την κοινωνία;
  6. Το Μουσείο δεν αποτελεί καθόλου ΄΄ομιχλώδες τοπίο΄΄ , όπως διατείνεται ο δήμαρχος αλλά προσπαθεί ο ίδιος να ΄΄θολώσει τα νερά΄΄, για να αποφύγει τις ευθύνες του. Άλλωστε διαχειριστής των κονδυλίων της Περιφέρειας, με τα οποία κτίστηκε το κτήριο ήταν ο Δήμος.

Όλα αυτά δείχνουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου δεδομένου ότι ο Σύλλογός μας ουδέποτε έλαβε οποιοδήποτε κονδύλι, ουδέποτε εκδόθηκε στο όνομά του καμιά οικοδομική άδεια και ουδέποτε έχτισε οποιοδήποτε κτήριο. Ας μην επιμένει  ο δήμαρχος να παραποιεί την πραγματικότητα με τις αναληθείς δηλώσεις του που παραπλανούν τον κόσμο και ας σεβαστεί  τους επισκέπτες του Μουσείου και τους 300 δημότες που υπογράφουν το αίτημα για ηλεκτροδότηση.

 Δήλωση 2η

                               ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Είναι η απάντηση των Αραδοσιβιανών στον δήμαρχο Ελασσόνας

Με νέα δήλωσή του ο Δρ Κώστας Σαχινίδης απορρίπτει τα τελεσίγραφα, τύπου Μουσολίνι, του δημάρχου Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου και τον καλεί να στείλει και πάλι τις νταλίκες του και τον νταλικιέρη πρώην αντιδήμαρχό του, μαζί και ο ίδιος, να παραλάβει το Μουσείο, όπως έπραξε, ανεπιτυχώς, και για το μουσειακό αεροπλάνο. Θα περιμένουν να τον υποδεχθούν δεόντως όχι μόνο οι 300 δημότες που υπέγραψαν το αίτημα για ηλεκτροδότηση του Μουσείου αλλά και οι 1000 κάτοικοι των Αραδοσιβίων, για να τους απαντήσει γιατί επί 4 χρόνια δεν έβαλε ούτε ένα πετραδάκι στο χωριό τους και δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ από τους προϋπολογισμούς του Δήμου για οποιοδήποτε αναγκαίο έργο.

Συνεχίζοντας ο Δρ Κώστας  Σαχινίδης τονίζει ότι «Όσο για τις απειλές του για προσφυγή στα δικαστήρια μπορεί να προχωρήσει αν θέλει για να απολογηθεί για τη σειρά παραβάσεων του νόμου που έχει διαπράξει. Άλλωστε, εδώ γίνεται φανερή και η μεγάλη αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του λαού στα μαρμαρένια αλώνια του πολιτικού στίβου και ότι δεν αντέχει στην κριτική των δημοτών, αποφεύγοντας τον διάλογο σε όλο το διάστημα της θητείας του, λόγω της γνωστής αλαζονείας της εξουσίας.

Σχετικά με την συντεταγμένη πολιτεία που επικαλείται ο δήμαρχος πρέπει να μάθει κάποτε ότι η κάθε δημόσια αρχή οφείλει να σέβεται τους πολίτες, να εφαρμόζει πιστά τους νόμους και το σύνταγμα του κράτους και να δημιουργεί πολιτιστικές υποδομές αντί να καταστρέφει τις υπάρχουσες.

Τέλος τον πληροφορώ ότι ως ευσυνείδητος και υπεύθυνος πολίτης στάθηκα πάντα με κριτική διάθεση στα σοβαρά πολιτικά λάθη, στις παραλείψεις και τις παρανομίες που έπραξε κατά την θητεία του και όχι για να ξεφύγω από την ανωνυμία όπως αναφέρει. Άλλωστε ο καθένας γίνεται γνωστός και κρίνεται από τα έργα του και όχι από τα φληναφλήματα που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο ίδιος».

Previous ArticleNext Article