Λάρισα

Απάντηση Μπαργιώτα στο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Υπερταμείο

Αγαπητοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας,

Εκτός από έκπληκτοι – όπως διαβάζουμε σε ανακοίνωσή σας- είστε και αδιάβαστοι. Εκτός εάν λέτε ψέματα συνειδητά. Δεν θέλω να το πιστέψω. Δεν το έχετε ξανακάνει. Αλήθεια είναι πως δεν είναι σωστό να αποκρύπτεται η αλήθεια. Πολύ περισσότερο να διαστρεβλώνεται.  Δεν μπορείτε, όμως, να αποφύγετε τον πειρασμό από ό,τι διαβάζω.

Κανένας νόμος, ούτε ο κατάπτυστος 4389/2016 με τον οποίο η κυβέρνησή σας εκχώρησε στην τρόικα το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΚΟ, ακίνητα κλπ), ούτε και κανείς άλλος προβλέπει την εκχώρηση όλων των ακινήτων του Δημοσίου στην ΕΤΑΔ. Πάλι καλά να λέμε. Όπωςπροκύπτει, άλλωστε, από την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,η λίστα των 10119 ακινήτων αφορά ΕΠΙΠΛΕΟΝ ακίνητα, ως ένα από τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης. Ούτε αυτή τη διαβάσατε; Τι θέλετε να πείτε; Πως το ελληνικό Δημόσιο διαθέτει – συγγνώμη διέθετε- όλα κι όλα 157 ακίνητα στο νομό Λάρισας; Σοβαρευτείτε. Με μέτρο το κουτόχορτο.

Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνησή σας  δέχθηκε τη δημιουργία ενός Υπερταμείου που ελέγχεται από την τρόικα – συγγνώμη τους θεσμούς. Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνησή σας υπέγραψε την υποθήκευση και άλλης δημόσιας περιουσίας έναντι του χρέους με την τέταρτη αξιολόγηση. Η αλήθεια είναι πως η λίστα περιέχει ένα μέρος των ακινήτων του δημοσίου, αυτά  που μπορούν να “αξιοποιηθούν”. Η αλήθεια είναι πως τα μνημεία επιλέχθηκαν, για να ενταχθούν στη λίστα. Η αλήθεια είναι πως, έχοντας επίγνωση της ατιμίας που κάνουν, στο ΥΠΟΙΚ προσπάθησαν να καλυφθούν ανακοινώνοντας μόνο αριθμούς κτηματολογίου. Η απάτη δεν πέρασε. Ευτυχώς.

Σε σχέση με το αρχαίο θέατρο: όντως η παράγραφος 4 του άρθρου 196 του νόμου 4389 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποκλείει την μεταβίβαση της κυριότητάς του. Ευτυχώς που το απαγορεύει το Σύνταγμα δηλαδή. Η επομένη, όμως, παράγραφος του νόμου-ντροπή ρητά επιτρέπει την μεταφορά των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στην ΕΤΑΔ. Ρωτήστε και την Ένωση Αρχαιολόγων. Ποια είναι αλήθεια η πρακτική διαφορά της μεταφοράς κυριότητας και η εκχώρηση της χρήσης για 99 χρόνια για ένα μνημείο;Και αφού δεν μεταβιβάζεται, τότε απαντήστε μας, γιατί είναι στη λίστα. Σε σχέση με τα υπόλοιπα ακίνητα εντός και εκτός Λάρισας, τι λέτε; Είστε υπέρ της “αξιοποίησης” της δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο, επειδή το προβλέπει ο νόμος (σας);  Δεν αποτελεί ασημικό του σπιτιού το οικόπεδο πίσω από τη στρατιά που ήταν να γίνει πάρκο;

Σε κάθε περίπτωση, να διαβάζετε τους νόμους που ψηφίζετε πιο προσεκτικά. Εκτός και αν προσπαθείτε να τους ξεχάσετε. Εμείς δεν έχουμε ξεχάσει τι λέγατε μέχρι το 2015 για τα ασημικά που ξεπουλιούνται. Ούτε τη φασαρία που κάνατε. Τώρα πουλάτε ακόμα και τα εικονίσματα στα μουλωχτά χωρίς να ντρέπεστε. Μιας και μιλάτε για συνεργασίες: ας αρχίσουμε από τα εύκολα. Ας συνεργαστούμε απαιτώντας αναθεώρηση της λίστας της ντροπής. Ας απαιτήσουμε μαζί τη διαγραφή των κωδικών  που αφορούν αρχαιολογικούς χώρους άμεσα από τα προς “αξιοποίηση” ακίνητα. Τι λέτε; Δεν αφήνει ο  Τσακαλώτος;

Υ.Γ. Σύντροφε Παπαδόπουλε, σπέκουλα γίνεται με ανυπόστατες φήμες και ψέματα. Ξέρεις, όπως κάνατε εσείς μέχρι το 2015 με τα παιδάκια που λιποθυμούσαν, για παράδειγμα. Εγώ μιλάω με στοιχεία. Στη θέση σου, αντί να κάνω γενικόλογες δηλώσεις και υβριστικές αναφορές, θα απαιτούσα από το ΥΠΟΙΚ τουλάχιστον να με ενημερώνει, όταν ξεπουλάει τη μισή εκλογική μου περιφέρεια. Αυτά. Και να προσέχετε τι ψηφίζετε και τι υπογράφετε.

Previous ArticleNext Article