Λάρισα

Απάντηση Κουβέλη σε Κέλλα: Και στο 404 ΓΣΝ Λάρισας οι ιατρικές εξετάσεις για τους υποψήφιους στρατιωτικών σχολών

«Οι ιατρικές εξετάσεις των υποψηφίων δύνανται να διενεργούνται και στο 404 ΓΣΝ Λάρισας, όπως και στα άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ ή Ν.Π.Ι.Δ της χώρας, εναλλακτικά και από ιδιώτες ιατρούς».

Απόσπασμα από την απάντηση του αν. Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, σε ερώτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα σχετικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης των ιατρικών εξετάσεων για τους υποψηφίους από την Κεντρική Ελλάδα στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας, ζήτημα που είχε θέσει με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Λαρισαίος πολιτικός.

«Έπειτα από την απάντηση που έλαβα, καλώ την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορούν οι μαθητές της Γ ‘ Λυκείου – υποψήφιοι για την είσοδό τους στις Στρατιωτικές Σχολές από την Κεντρική Ελλάδα, να πραγματοποιούν τις ιατρικές τους εξετάσεις στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας ώστε να μπει τέλος στην οικονομική επιβάρυνση, αλλά και την σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία πολλών οικογενειών», δήλωσε σχετικά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της απάντησης:

«Σύμφωνα με την εκδοθείσα προκήρυξη του Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών / τριων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, έτους 2018, καθορίζονται αφενός οι ιατρικές εξετάσεις – γνωματεύσεις που απαιτείται να προσκομίσουν οι υποψήφιοι για τα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ αφετέρου ότι αυτές μπορούν να διενεργηθούν σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ ή Ν.Π.Ι.Δ ή από ιδιώτη ιατρό.

Οι ιατρικές εξετάσεις των υποψηφίων δύνανται να διενεργούνται και στο 404 ΓΣΝ Λάρισας, όπως και στα άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ ή Ν.Π.Ι.Δ της χώρας, εναλλακτικά και από ιδιώτες ιατρούς.

Πέραν των παραπάνω ιατρικών εξετάσεων και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται στην παραπάνω προκήρυξη, οι παραπάνω υποψήφιοι παραπέμπονται στην Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Στρατού (ΑΣΥΕ) προς κρίση της υγειονομικής τους καταλληλότητας, όπως ορίζεται στο άρθρο 8 του ν. 1327/1973 “Περί των Υγειονομικών Επιτροπών των ΕΔ”, η οποία λειτουργεί σε δύο τμήματα, στην Αθήνα (401 ΓΣΝΑ) και στη Θεσσαλονίκη (424 ΓΣΝΕ).

Κατόπιν των παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι οι ιατρικές εξετάσεις των υποψηφίων από την Κεντρική Ελλάδα δύνανται να διενεργούνται  και στο 404 ΓΣΝ Λάρισας, πλην όμως η κρίση της υγειονομικής καταλληλότητας τους γίνεται από την ΑΣΥΕ, στο 424 ΓΣΝΕ, λόγω εγγύτητας, καθώς δεν προβλέπεται η λειτουργία τμήματος της ΑΣΥΕ στο 404 ΓΣΝ Λάρισας».

Previous ArticleNext Article