Λάρισα

Ανοίγει τις πύλες του το Παζάρι της Λάρισας

Με δωρεάν συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου ανοίγει απόψε τις πύλες του το Παζάρι της Λάρισας, στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Στο Παζάρι, που θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν φέτος 300 επαγγελματίες προσελκύοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από την Κεντρική Ελλάδα και όχι μόνο.

Η δημοτική αρχή, στοχεύοντας στην αναβάθμιση του θεσμού διοργανώνει και φέτος παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης και με σύνθημα «Πάμε Λάρισα – πάμε Παζάρι», οι επισκέπτες καλούνται παράλληλα να επισκεφθούν αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους της Λάρισας.

Σημειώνεται πως από τα φετινά έσοδα του Παζαριού, που αναμένεται να κυμανθούν στις 600.000 ευρώ, περίπου 300.000 ευρώ θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του Δήμου Λαρισαίων για το 2017 προκειμένου η Σκεπαστή Αγορά να μετατραπεί σε σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο που θα φιλοξενεί και άλλες δράσεις.

Η φετινή διοργάνωση συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματιών με αποτέλεσμα, λόγω της πλήρους κάλυψης των χώρων, δεκάδες αιτήσεις επαγγελματιών να μην ικανοποιηθούν.

Στη φετινή διοργάνωση, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στους πολίτες να επισκεφτούν το Παζάρι, αναφέρθηκε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης, σε συνέντευξη Τύπου, πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Παν. Νταή, έκανε αναφορά στον θεσμό σημειώνοντας παράλληλα τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για τη διαρκή αναβάθμισή του με παράλληλες εκδηλώσεις. Με παρεμβάσεις επίσης που, όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης «στοχεύουν στη διαρκή βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας του Παζαριού με αύξηση της επισκεψιμότητας».

Ο κ. Νταής από την πλευρά του σημείωσε ότι φέτος η πληρότητα έφθασε στο 100% ενώ λόγω του έντονου ενδιαφέροντος υπήρξαν και 70 νέες αιτήσεις ενδιαφερόμενων εμπόρων που «δεν θα ικανοποιηθούν όλες».

Για να προσθέσει επίσης ότι το 50% των φετινών εσόδων, δηλαδή «περί τις 300.000 ευρώ θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του Δήμου Λαρισαίων για το 2017 με σκοπό να ανακατασκευασθεί η Σκεπαστή Αγορά και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο» που θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας και άλλων διοργανώσεων όπως η Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση που για το 2017, σχεδιάζεται σε συνεργασία με την HELEXPO – ΔΕΘ.

Ένας «σημαντικός πολυχώρος, που θα βοηθήσει στη διοργάνωση μεγάλων και σημαντικών γεγονότων και άλλων εκθέσεων, εκτός από το Παζάρι» όπως διευκρίνισε ο κ. Καλογιάννης.

Με τον κ. Νταή να προσθέτει ότι ο Δήμος, «προχώρησε φέτος και σε ενέργειες προώθησης της διοργάνωσης, στοχεύοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας, κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ σε αυτή τη κατεύθυνση δημιουργήθηκε και η ιστοσελίδα www. pazarilarissa.gr, με πλούσια ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες από την εξέλιξη του θεσμού, αλλά και ουσιώδεις χρηστικές πληροφορίες για τους συμμετέχοντες».

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η καθιερωμένη συναυλία με την οποία ανοίγει το Παζάρι θα γίνει στις 21.30 σήμερα το βράδυ και έχει τίτλο «50 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος».

Θα τραγουδήσουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Ζωή Παπαδοπούλου ενώ στο μπουζούκι και στη μουσική επιμέλεια της παράστασης θα είναι ο μεγαλύτερος σύγχρονος Έλληνας λαϊκός συνθέτης και βιρτουόζος στο μπουζούκι Χρήστος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος επιμελείται ο ίδιος το πρόγραμμα και έχοντας στο πλευρό του σημαντικούς μουσικούς θα παρουσιάσει κάποιους από τους κυριότερους σταθμούς της μουσικής του διαδρομής.

Υπενθυμίζεται πως αύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 21.30, στον χώρο της Δημοτικής Πισίνας, θα δοθεί συναυλία από τους Jamming Farmers ενώ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 21.30, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα “Χάλκινα Γουμένισσας” του Θανάση Ασαρτζή με τον Μιχάλη Μαντέλα.

Πηγή:Ελευθερία

Previous ArticleNext Article