Ελλάδα

Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς

Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, και, όπως είπε ο ίδιος στη «Βεργίνα Τηλεόραση», αύριο θα καταθέσει τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο κ. Φωκάς τόνισε πως θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Nωρίτερα, πάντως, μετά την ένταση που επικράτησε κατά της διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος, η Ένωση Κεντρώων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αναφέροντας ότι το κόμμα «δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚ:

«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ρεπορτάζ του TheTOC, η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος κατέληξε σε πλήρες αδιέξοδο με θέμα το ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Σαρίδη την ώρα που και άλλοι βουλευτές εμφανίζονται δυσαρεστημένοι.

Ο Γιάννης Σαρίδης –κατά πληροφορίες – αρνείται να παραιτηθεί και να επιστρέψει την έδρα του στο κόμμα και αυτό παρά τις πιέσεις που δέχθηκε κατά την συνεδρίαση από τον Βασίλη Λεβέντη.

Αρνήθηκε επίσης να ζητήσει συγνώμη για το επεισόδιο με τον Δημήτρη Καβαδέλλα (βλ. υπόθεση ΔΕΘ) αν και ο τελευταίος το έπραξε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ότι την τελική απόφαση για την τύχη του βουλευτή θα την πάρει το συμβούλιο με τα παλαιά στελέχη του κόμματος. Σχολιάζοντας την εικόνα αποδόμησης που επικρατεί, ανέφερε ότι «εγώ δεν πρόκειται να παραδώσω το κόμμα».

Δεν αποκλείεται τελικά ο βουλευτής να διαγραφεί και ως εκ τούτου να ανεξαρτητοποιηθεί. Πάντως και ο Γιάννης Σαρίδης θεωρεί (κατά πληροφορίες) ότι έχει τελειώσει για τον ίδιο το κεφάλαιο με την Ένωση Κεντρώων. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος

Σημειώνεται ότι εάν τελικά αποχωρήσει από το κόμμα, εκτός από τον κ. Φωκά, και ο κ. Σαρίδης, τότε η Ένωση Κεντρώων μένει με τέσσερις κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι χάνει όλα τα προνόμια που διαθέτουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Previous ArticleNext Article